Keresés
-18O
Debrecen
2019.03.23., szombat (Emőke)

Íme, ők kaptak díjat október 23. alkalmából

Offmedia- 2016.10.21. 21:14
812
Ünnepi közgyűlést tartott Debrecen önkormányzata.
Október 23., az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 60., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója tiszteletére Debrecen önkormányzata ünnepi közgyűlést tartott 2016. október 21-én a Kölcsey Központban. Itt adták át a város idei Csokonai-, Hatvani-, Hajós Alfréd- és Boncz László-díjait.

Forrás:Kádár Lajos
A hagyományok szerint a város ebből az alkalomból azon polgárait köszönti, akik kimagasló értékeket hoztak létre a tudomány, a művészet, a környezetvédelem és idegenforgalom, az egészségügy, a szociális tevékenység, a sport vagy az építészet, valamint – idén először – a gyermekvédelem, gyermekjólét, családsegítés, idősgondozás és a fogyatékos személyek ellátása, valamint az egészségügyi alap- és szakellátás, az egészségmegőrzés területén.

A közgyűlés idén Debrecen Város Csokonai Díja elismerő díjat adományozott Dánielfy Zsolt színművésznek, Komiszár János festőművésznek és dr. Kövér József alkotóművésznek.

Forrás:Kádár Lajos
A Hatvani Díjat prof. dr. Furka István professor emeritus kapta. Prof. Dr. Furka István a hazai és a nemzetközi kísérletes sebészet meghatározó egyénisége.

Hajós Alfréd elismerő díjban részesült Gondáné Fórián Csilla tollaslabdázó és Kövérné Fejes Anikó testnevelő tanár.

Forrás:Kádár Lajos
Az idén első alkalommal odaítélt Boncz László díjat pedig Daróczi Mátyásné, Debrecen Megyei Jogú Város (DMJV) Egyesített Bölcsődei Intézménye Görgey Utcai Tagintézményének vezetője és Jenei Györgyné, Debrecen Megyei Jogú Város (DMJV) Városi Szociális Szolgálatának városi vezető gondozója kapta.

Hozzászólások