Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)

Ismét elstarolt az Arany-napok – képek

Offmedia- 2017.03.02. 12:30
840
A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri feladatellátási helyének rendezvénysorozata idén a természettudományokra fókuszál.
Forrás:offmedia.hu
Kétszáz éve született Arany János, ez adja meg a különlegességét az idei Arany-napoknak. A  Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri feladatellátási helyének rendezvénysorozata már több évtizedes múlttal rendelkezik.

Jávor András rektorhelyettes
Forrás:offmedia.hu
Többen tartottak attól, hogy az egyetem és az iskola egyesülése után milyen változások lesznek, de ahogyan Jávor András rektorhelyettes fogalmazott, a változás mindkét félnek jót tett. Azt mondja, idén 14 százalékkal többen jelentkeztek az iskolába, a felvettek létszámát viszont nem emelik. Így az oktatás színvonala még minőségibb lehet szerinte.

Denichné Hajdú Mónika Tímea általános igazgatóhelyettes
Forrás:offmedia.hu
Az iskolában idén március 2-14 között rendezik meg az Arany-napokat, amelynek keretein belül szavalóversenyek, sportesemények, és természettudományos vetélkedőkre is sor kerül – mondta az intézmény általános igazgatóhelyettese, Denichné Hajdú Mónika Tímea. A programsorozat célja, hogy a gyerekek ismereteit minél tovább tudják szélesíteni – tette hozzá.

Papp Csaba, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének tanácsnoka
Forrás:offmedia.hu
Papp Csaba, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének tanácsnoka felidézte, hogy a kultúra a város számára mindig nagyon fontos volt – példaként felhozva, hogy 1538-ban, 12 évvel a mohácsi vész után Debrecen úgy döntött, hogy nem várakat épít, hanem megalapítja a Református Kollégiumot. Itt tanult később Arany János is, aki mai napig az iskola egyik leghíresebb diákja, akit egyben az egyik legnagyobb magyarnak is nevezett a tanácsnok.

Forrás:offmedia.hu

Forrás:offmedia.hu

Forrás:offmedia.hu

Forrás:offmedia.hu

Forrás:offmedia.hu

Forrás:offmedia.hu

Forrás:offmedia.hu

Hozzászólások