Keresés
-18O
Debrecen
2019.03.23., szombat (Emőke)

Itt a szörnyű hideg: utánajártunk, mikor lesz mindenhol fűtés

Offmedia- 2016.10.06. 11:03
733
A rossz idő, eső, hideg, szél miatt egyre több lakásban kapcsolaták be a távfűtést. Mikor lesz mindenhol meleg Debrecenben?
A napokban már érezhetően lehűlt a levegő, és még ha nap közben ki is süt a nap, esténként már nincs melegünk Debrecenben a vastag, téli kabátban. Az előrejelzést elnézve az időjárás az elkövetkező napokban, hetekben sem lesz sokkal kíméletesebb hozzánk, így felvetődik a kérdés: mikortól indul be a távhőszolgáltatás?

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. közel 33 000 lakás és 1400 egyéb felhasználó számára biztosít távhőszolgáltatást, számukra a fűtési szezon szeptember 15-én megkezdődött. Innentől kezdve már megrendelhették a fűtés beindítását - közölte lapunk kérdésére Kovács Zsolt, a társaság szolgáltatási igazgatója.

Megtudtuk, hogy már a múlt héten megérkeztek a fűtés bekapcsolására az első kérések, hétfő óta pedig folyamatosan és nagy számban kérik a felhasználók a fűtés beindítását. Kovács Zsolt elmondta, hogy jelenleg már 25000 lakásban fűtenek. A fűtött lakások és egyéb felhasználók száma egyébként folyamatosan nő, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. arra számít, hogy hét végére elérik a 100 százalékot.

Lapunkat arról tájékoztatta Kovács Zsolt, hogy a felhasználók azzal segítik a gyors fűtésbeindítást, ha szeptember 15-től nem végeznek fűtési rendszer felújításokat, átalakításokat, radiátorcseréket. Ezek a munkák a hálózat leürítésével járnak, akadályozzák, késleltetik a fűtés beindítását és ismétlődő zaj és fűtési problémákat okoznak. A hőszolgáltató ezen felül arra kéri a fogyasztókat, hogy nyissák ki és legalább a fűtés teljes beindulásáig tartsák nyitva az elzárt termosztatikus radiátorszelepeiket, hogy a fűtőtestekben összegyűlt levegő távozhasson.

Hozzászólások