Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)

Itt van az ország legjobb fogorvosképző intézménye

Offmedia- 2017.02.07. 10:41
877
A HVG Diploma 2017-es rangsorában élen álló debreceni Fogorvostudományi Karon nemzetközileg elismert oktatóktól, korszerű eszközök segítségével tanulhatnak a hallgatók.
Csúcstechnológiás felszereléssel oktatják a legújabb fogászati trendeket a Debreceni Egyetemen. A Fogorvostudományi Kar versenyképes, nemzetközileg is elismert szaktudást nyújt, így a fogorvos szak az egyetem egyik legnapszerűbb képzése - írja az unideb.hu.

"Az innovatív módszereket és technikákat Közép-Európában egyedülálló infrastrukturális háttérrel és óraszámban oktatjuk. A legmodernebb eljárásokat például különleges orális szkennerrel és 3D nyomtatóval felszerelt digitális oktatóteremben ismerhetik meg a leendő fogorvosok" - mondta az újdonságokról Hegedűs Csaba, a Fogorvostudományi Kar dékánja.

Forrás:offmedia.hu
"A debreceni képzés különlegességét az adja, hogy a legújabb, ma még egyedi, de a jövőben általánosnak számító megoldások alkalmazására készítjük fel a hallgatókat. Mire kézhez kapják diplomájukat, gyakorlott szakemberei lesznek azoknak az eszközöknek és technikáknak, amelyekkel mindennapi munkájuk során találkozni fognak" – tette hozzá.

A 10 féléves, kifejezetten gyakorlatorientált képzésnek köszönhetően kiváló munkaerőpiaci esélyekkel indulnak azok, akik a Debreceni Egyetemen szerzik meg fogorvos diplomájukat. A hallgatók az utolsó 4 félévben már tevékenyen részt vesznek a betegellátásban. A végzést követően, így kellő rutinnal rendelkeznek ahhoz, hogy alapellátó fogorvosi praxisban rögtön munkába álljanak. Jelenleg több mint 200 szabad hely biztosít karrierépítési lehetőséget, szükség van tehát a jól képzett szakemberekre. Ugyanakkor a friss diplomás fogorvosok szervezett képzéseken bővíthetik tudásukat, illetve tovább szakosodhatnak gyerekfogászat, fogszabályozás, parodontológia, fogpótlás, konzerváló fogászat és dento-alveoláris sebészet szakterületekre.

Arról, hogy mennyibe is kerülhet Debrecenben a fogorvosképzés, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Hozzászólások