Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)

Jótékonysági koncert a fogyatékos gyermekek gondozásáért

Offmedia- 2017.04.25. 12:30
634
A Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar és Sárközi Xénia operaénekes felajánlásából megvalósuló jótékonysági koncerten a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona és Iskolája által működtetett „Fecske” szolgáltatást támogathatjuk. A program Hajdú-Bihar megye határain belül a fogyatékos gyermekek házi ellátását és szüleik társadalmi életbe való visszatérését segíti.
Amikor egy pár családot szeretne alapítani és szülővé szeretne válni, sokszor hallhatjuk elhangozni azt a reménykedő kijelentést, miszerint „csak az a lényeg, hogy egészséges legyen.”. Sajnos azonban ez nem mindenkinek adatik meg: ha súlyos beteg érkezik a családba, az a család életmódjában is jelentős változásokat eredményez. A fogyatékos gyermeket nevelő szülők számára igen nagy terhet és kihívást jelenthet ez a helyzet, amennyiben nem kapnak megfelelő segítséget.

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona és Iskolája már több mint 26 éve foglalkozik halmozottan fogyatékos gyermekek és fiatalok ellátásával, ahol a keresztyén szellemiség jegyében folyik a fejlesztő nevelés-oktatás. 2012 óta azonban már lehetőség nyílik egy újabb, egyedülálló szolgáltatás igénybevételére is: a „Fecske” szolgáltatás célja, hogy a fogyatékos fiatalok saját otthonukban kapnak szakképzett, személyre szabott segítséget. Rugalmassága révén ez az egyetlen olyan lehetőség a szülők számára, mely elősegítheti a munkába és társadalmi életbe való visszatérést. Jelenleg mintegy 60 család számára közvetít „Fecskéket” az intézmény, azonban az igény jóval nagyobb lenne.

Ezt a nemes célkitűzést támogatja 2017. április 29-én (szombaton) 18 órától a Debreceni Református Kollégium Dísztermében megrendezésre kerülő jótékonysági koncert a Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar és Sárközi Xénia operaénekes közreműködésével, ahol a belépőjegyek árából befolyt összegből az intézmény „Fecske” szolgáltatását támogathatjuk. A belépőjegyek megvásárolhatóak a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban, a Nagytemplomi Lelkészi Hivatalban és az Immánuel Otthonban (Debrecen, Pacsirta utca 51.).

Hozzászólások