Keresés
-18O
Debrecen
2019.03.23., szombat (Emőke)

Jubilál a Kutatók Éjszakája Debrecenben

Offmedia- 2016.09.06. 09:58
510
Idén 10. alkalommal csatlakozik a Debreceni Egyetem a Kutatók Éjszakájához. A szeptember 30-i rendezvényre rekordot döntött a jelentkezések száma.
Több mint 60 intézet, tanszék, kutatócsoport jelezte, hogy szeretnének bemutatkozni az idei programon - közölte a Debreceni Egyetem.

Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozatához az egyetem valamennyi kara csatlakozik, minden debreceni campuson, valamint Nyíregyházán és az Agóra Tudományos Élményközpontban is ingyenesen pillanthatnak be az érdeklődők a tudomány kulisszái mögé.

Forrás:offmedia.hu
- Újdonságban most sem lesz hiány, hiszen végre, újkori történetében először valóban a lovaké lesz a főszerep a Lovardában. Cseppet sem szokatlan módon, kedvenc ételeivel és azok történetével ismerkedhetnek meg a Bud Spencer rajongók az Olasz Tanszék jóvoltából, a receptekhez a tervek szerint a Műszaki Kar tésztahíd-építői szolgáltatják majd az alapanyagot – mondta el „ízelítőként” a programokról Mándy Zsuzsa. Az egyetem Tudományos Igazgatóságának munkatársa, a program szervezője kiemelte: a regisztrációhoz kötött programokra szeptember 9-től lehet jelentkezni itt.

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, népszerűsítse a természettudományokat és megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas kihívás. A Debreceni Egyetem már 10. alkalommal csatlakozik a programsorozathoz.

Hozzászólások