Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Kaszával támadt rá volt barátnője új párjára

Offmedia- 2016.04.13. 08:25
415
Megvágta és megöléssel fenyegette az 52 éves férfit.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 46 éves zsákai B. Barnabással szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. október 26-án a mentők értesítették a rendőrséget arról, hogy egy zsákai családi házban ismeretlen tettes megsebesített egy férfit, akinek a sérüléseit ellátták.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy B. Barnabás a sértett családi házának bejárati ajtaját kinyitotta, majd a férfival és annak párjával veszekedett. A támadó a kezében lévő kaszával több helyen is megvágta a testét és megöléssel fenyegette az 52 éves férfit, majd a házból elmenekült.

A 46 éves elkövető egy közeli házban próbált meg elrejtőzni, azonban őt a rendőrök két órán belül megtalálták, elfogták és a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállították. A helyszíni intézkedések során az elkövetés eszközét, egy nádvágó kaszát a nyomozók egy csatornába rejtve megtalálták és lefoglalták.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói B. Barnabást gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság 2015. október 28-án elrendelte. A megalapozott gyanú szerint a terhelt ki akart békülni volt élettársával, majd féltékenységből úgy döntött, hogy megöli a nő párját.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészség részére.

Hozzászólások