Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.21., szerda (Sámuel, Hajna)

Képek: így emlékeztek meg a veronai buszbaleset áldozataira Debrecenben

Offmedia- 2017.01.23. 19:37
13993
Mécseseket gyújtottak Debrecenben az olaszországi buszbaleset áldozataiért.
Pár tucatnyi megemlékező gyűlt össze hétfő este Debrecenben a Nagytemplom előtt, hogy mécsest vagy gyertyát gyújtsanak és néma csendben megemlékezzenek a pénteki buszbaleset áldozataira. Az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Forrás:Kádár Lajos
A tragédia miatt hétfőre nemzeti gyásznapot rendeltek el, felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót. A budapesti Kossuth Lajos téren tartott megemlékezésen ott volt Áder János államfő, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök, valamint miniszterek, kormánypárti és ellenzéki politikusok.

A tizenhat halálos áldozat emlékére az "Értetek 16" feliratot rajzolták ki a mécsesek
Forrás:Kádár Lajos
A megemlékezésen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói és tanárai, valamint a hozzátartozók közül is sokan ott voltak. A közjogi méltóságok a megemlékezés végén személyesen fejezték ki részvétüket nekik. A buszbaleset áldozataira emlékezve a Magyarországon elrendelt gyásznap alapján az Európai Parlament előtt is félárbócra engedték a magyar zászlót.

Forrás:Kádár Lajos
Kora délután megérkezett Magyarországra a buszbaleset negyedik súlyos sérültje. A Honvédkórház orvos-igazgatója sajtótájékoztatón, az intézményben jelentette be: stabil a Veronából legutóbb hazahozott sérült állapota. Tamás Róbert közölte, a buszbaleset hétfőn hazahozott sérültjének koponya- és végtagsérülései vannak, ám állapota stabil, egyelőre nem merült fel, hogy műteni kellene.

Forrás:Kádár Lajos
Reménykednek abban, hogy a még Veronában kezelt két súlyos sérült is minél hamarabb szállítható állapotba kerül - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a sérültek a baleset egészére nem emlékeznek, csupán részletekre.

Forrás:Kádár Lajos

Forrás:Kádár Lajos

Hozzászólások