Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Képek: lopott traktorral menekült a rendőrök elől

Offmedia- 2016.08.28. 11:19
1045
Menekülés közben kiugrott a mozgó járműből és megpróbált elmenekülni, a debreceni rendőrök azonban utolérték, elfogták és őrizetbe vették.

Szombat este 9 óra körül értesítette egy férfi a rendőrséget arról, hogy ellopták a traktorját - írja nem mindennapi közleményében a rendőrség. A bejelentő azt is elmondta, hogy egy földúton egy kistehergépkocsival követi a jármű nyomát, amely Nyírmártonfalva irányába vezet.

A rendőrök nagy erőkkel a helyszínre mentek, majd pár perccel később a bejelentő arról tájékoztatta őket, hogy meglátta a járművét, amely Debrecen-Haláp mellett haladt egy földúton. A körzeti megbízottak Újléta külterületén, egy erdős részen észrevették az ellopott traktort, amely velük szemben közlekedett a szűk földúton.

Forrás:police.hu

A megkülönböztető jelzés ellenére az elkövető a traktorral nem állt meg, a sofőr ki akarta kerülni a szolgálati gépkocsit, amely során érintőlegesen nekiütközött, majd bekanyarodott az erdős területre. A férfi ekkor a mozgó traktorból kiugrott és a helyszínről elmenekült, a jármű pedig nekihajtott egy fának. A rendőrök az elkövető után szaladtak, akit utolértek és elfogtak. Az üldüzés során senki sem sérült meg.

Forrás:police.hu

A 31 éves H. Péter monostorpályi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A beszerzett információkat követően a rendőrök azonosították azt a férfit, aki rávette H. Pétert arra, hogy lopja el a traktort, amelyet egy elhagyatott tanyán kellett volna elrejtenie.

Forrás:police.hu

Sz. Sándor a mezőgazdasági járművet később értékesíteni akarta, az abból származó haszonból pedig H. Péter is részesült volna. Az 52 éves hajdúsámsoni lakost a rendőrök elfogták és előállították. A megalapozott gyanú szerint H. Péternek a bűncselekmény elkövetésében segítséget akart nyújtani Sz. Tibor, aki a traktor elrejtését követően a 31 éves gyanúsítottat hazavitte volna a tanyáról, ezért cserébe egy részt ígért neki a bűncselekményből származó haszonból. A 29 éves hosszúpályi férfit a rendőrök elfogták és előállították. A nyomozók Sz. Sándort és Sz. Tibort a kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették. Mindhárom gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Hozzászólások