Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)

Képek: töltött káposztát kaptak a rászorulók Debrecenben

Offmedia- 2016.10.30. 17:00
1145
Az MSZP megtartotta a szokásos ételosztását.
A több éves hagyománynak megfelelően az MSZP Debrecen városi szervezete a hónap utolsó vasárnapján meleg étellel várta a nehéz sorsú embereket.

Forrás:MSZP
Az egy tál meleg ebédért sok nélkülöző állt sorba. A hosszú sorban voltak hajléktalanok, ESZOSZ károsultak, nélkülöző családok. A rászorulóknak  150 adag töltött káposzta és kenyér került kiosztásra, melyet helyben el lehetett fogyasztani vagy el is lehetett vinni ételhordóban. Az ételosztást a szocialista párt városi tagjai, szimpatizánsai finanszírozták.

Forrás:MSZP
A párt a közleményében azt is írja, hogy az elmúlt napokban "megdöbbenve" olvasták a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár nyilatkozatát, a hajléktalanokról. Nyyitrai Imre az M1-en ugyanis az alábbiakat nyilatkozta: "ma Magyarországon nem kellene az utcán élni, hiszen az ország képes az ellátórendszerét fenntartani és képes mindenki lakhatását biztosítani, így azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni."

Forrás:MSZP
A sorban állókkal beszélgetve megdöbbentő sorsokkal, életutakkal találkoztak a szocialisták - áll a közleményben. Sokan elmondták, hogy miután elvesztették a munkájukat, jövedelem nélkül maradtak, kicsúszott talpuk alól  a talaj. Életük megbicsaklott, elvesztették lakásukat, családi életük tönkrement. Kilátástalan helyzetbe kerültek, nem maradt más számukra, csak az utca, vagy a Nagyerdő. A munkaügyi rendszerből kikerültek, szociális juttatást nem kapnak. Így egyik napról, a másikra tengődnek. Elmondásuk szerint a hivatalos szervektől sok segítséget nem kapnak, sokszor előfordul, hogy a város központjából a rendőrök el is küldik őket. Örülnének, ha folyamatosan  fedél lenne a fejük felett, munkához jutnának , de ennek nem sok esélyét látják.

Forrás:MSZP
A debreceni MSZP-sek ugyanakkor meghívják Nyitrai Imrét a következő, november 27-i ételosztásra is Debrecenbe.

Hozzászólások