Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.15., péntek (Albert, Lipót)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Kétmilliós üzemanyagköltséget számolt el egy hajdú-bihari képviselő

Kétmilliós üzemanyagköltséget számolt el egy hajdú-bihari képviselő

Offmedia- 2017.01.26. 09:31
911
A Berettyóújfalun élő Vitányi István országgyűlési képviselő rengeteget autózhatott tavaly.
Minden országgyűlési képviselő jogosult üzemanyagkártyára, aminek a terhére tankolhat a lakóhelye, illetve választókörzete és a Parlament közti távolság alapján számított havi kilométerkeret erejéig. A Bors kikérte a 2016-ra vonatkozó adatokat az Országgyűlési Hivataltól és azt írja, a legtöbbet erre a Berettyóújfalun élő fideszes Vitányi István számolta el, mintegy 2 millió 136 ezer forintot. A képviselőnek a vagyonbevallása szerint egy Honda CRV típusú terepjárója van.

A lap számításai szerint Vitányi 2016-ban akár 83 ezer kilométert is megtehetett. Azt még érdemes tudni, hogy a képviselőnek nem bérel Budapesten lakást az Országgyűlés.

Nem úgy, mint a második helyen lévő nyíregyházi jobbikos Gyüre Csabának (2 millió forintos üzemanyagköltség), illetve a harmadik helyen álló tornyospálcai MSZP-s Legény Zsoltnak (1,8 millió forintos üzemanyagköltés).

Képünk illusztráció
Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt
A legkevesebb pénzt a Szolnokon élő fideszes Balla György költötte, aki mindössze 27 ezer forintot vett igénybe, noha neki sem bérel lakást az Országgyűlés.

Hozzászólások