Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)

Kiderült, mennyibe kerültek a debreceni lézerblokkolók

Offmedia- 2016.06.06. 12:50
392
Az ügyben a jegyző szólalt meg.
Még múlt héten jelezte a debreceni képviselő, Varga Zoltán (DK), hogy úgy tűnik, a fideszes városvezetés lézerblokkolót használ a hivatali autókon. Az önkormányzat reakciója nem tartalmazott túl sok konkrétumot, ezért rákérdeztünk néhány dologra, például arra, hogy mennyibe is kerültek a szerkezetek, és milyen célt szolgálnak.

Ahogyan azt megírtuk, a kérdéseinket nem válaszolta meg az önkormányzat sajtóosztálya, érdeklődő levelünkre csupán ennyit írtak: "A tegnap kiadott közleményen felül az önkormányzat több információval nem kíván szolgálni az ügyben."

Forrás:DK

Hétfőn azonban Szekeres Antal, Debrecen jegyzője tartott sajtótájékoztatót az ügyben. Érdekes, hogy míg kérdéseinkre nem kívántak reflektálni a múlt héten, hétfőn már annyi kiderült, hogy a felszerelt készülékek ára meghaladja a kétmillió forintot.


Szekeres Antal azt mondta, hogy a polgármesteri hivatal tulajdonában lévő 19 autó közül 7 kocsin van sebességmérő előrejelző, parkolóasszisztens készülék. Hozzátette, hogy ezek a kütyük nem alkalmasak "blokkolásra".

Forrás:DK

Varga Zoltán képviselő szerint azonban arról van szó, hogy a Fidesz nem akarja betartani a sebességhatárokat, így a törvényt sem. Szerinte egy ilyen lebukás után a vezetőknek vissza kellene fizetniük a pénzt és szégyenükben "elkullogni".

Forrás:DK


Hozzászólások