Keresés
-18O
Debrecen
2019.07.18., csütörtök (Frigyes)

Kitehetjük Debrecenre a "megtelt" táblát?

Offmedia- 2016.08.16. 16:00
2007
Már most rengeteg a turista a városban, pedig a virágkarnevál csak szombaton lesz.
Ahogy járunk-kelünk Debrecenben, egyre több turistába lehet botlani most, hogy benne vagyunk a karneváli hétben. A virágkarnevál programjairól szóló keddi sajtótájékoztatón a Kölcsey Központban Komolay Szabolcs, a város alpolgármestere ezzel kapcsolatban viccesen megjegyezte, hogy lassan "kitehetjük a megtelt táblát". Persze a helyzet a városvezetést nem lepte meg, sőt, kifejezetten cél volt, hogy minél többen jöjjenek Debrecenbe, és nem csupán az ország különböző pontjaiból, hanem külföldről is. Ezért is van az, hogy az augusztus 20-i virágkarnevál ma már nem csupán egy egynapos látványosság, hanem egy egész héten át tartó programsorozat.

A Kölcsey Központ is a virágkarnevált hirdeti
Forrás:offmedia.hu
Komolay Szabolcs kiemelte, hogy a város szállodáiban már alig van hely, sőt, a környékbeli szállásadók nagy része is megtelt, hétvégére szinte esélytelen lesz szállást találnia annak, akibek csak most jutott az eszébe, hogy Debrecenben kellene tölteni a hétvégét. Az alpolgármester szerint nem kizárt, hogy szombaton olyan sokan lesznek kíváncsiak a virágkocsik felvonulására, hogy akár meg is duplázódhat a város lakossága egy napra.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere
Forrás:Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.
Így szórakozzunk biztonságosan

A debreceni rendőrkapitány, Uzonyi Attila azt mondta, a lakosság fokozottan figyeljen a biztonságára, az értékeire, így például ne most történjen meg az, hogy valaki úgy megy el otthonról, hogy nyitva felejti az ajtót.

Uzonyi Attila rendőrkapitány
Forrás:Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.
A kisgyerekes családoknak pedig azt ajánlotta, hogy a gyerek karjára filctollal írják rá valamelyik szülő telefonszámát, így a kicsi könnyen tud segítséget kérni más felnőttektől, hogyha a tömeg elsodorná a szüleitől.

Az útlezárások miatt pedig jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani, a felvonulás a parkolást is felborítja majd, így aki autóval akarja megközelíteni a virágkarnevál helyszínét mindenképp tájékozódjon, a rendőrség honlapján ide kattintva elolvashatóak a pontos részletek.

Senánszky Petra: "nagyon örülök"

Az idén 50 éves virágkarnevál egyik díszvendége a világbajnok uszonyos úszó, a mindössze 22 éves Senánszky Petra. Petra a sajtótájékoztatón kicsit zavarban volt, többször is elmondta, mennyire örül a felkérésnek, és megtisztelőnek érzi azt. Mint mondta, mindig is nagyon szerette a debreceni virágkarnevált, és biztos abban, hogy különleges élményben lesz része ezen a hétvégén. "Büszke vagyok, hogy ilyen egyedülálló hagyománnyal rendelkező városban élhetek és sportolhatok" - tette hozzá.

Senánszky Petra
Forrás:Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.
Egy gyors kitérő erejéig elmondta, hogy izgatottan követi figyelemmel a riói olimpiát, a hajnali közvetítéseket is élőben követi. Ez egyébként gyakran fárasztó a számára, hiszen már elkezdődtek az edzések, de nagyon szorít a magyar sportolóknak.

Tűzijáték nélkül nincs augusztus 20-a

Idén is a Debreceni Egyetemnél lesz a tűzijáték, ez szombaton este fél 11-kor kezdődik majd. Leskovics János pirotechnikus, a karneváli tűzijáték tűzmestere azt mondta, hogy az ország összes importőrétől vásároltak, hogy minél több új elemmel nyűgözhessék le az érdeklődőket. Nagyon komoly technikával dolgoznak majd, ha az időjárás, vagy bármilyen körülmény úgy kívánná, bármikor le tudják majd állítani a showt - tette hozzá. A tervek szerint a tűzijáték 14 perces lesz, erre az időtartamra több mint kétezer pirotechnikai terméket vásároltak.

Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások