Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.25., kedd (Vilmos)

Kivonták a forgalomból a legnagyobb orgazdát

Offmedia- 2016.10.10. 08:44
1291
Legalábbis Debrecenben és környékén már nem terít cigarettát többet.
A NAV pénzügyi nyomozói végleg kivonták a feketekereskedelemből Hajdú-Bihar megye legnagyobb illegális cigarettakereskedőjét, akinél pár hónap leforgása alatt 270 millió forint értékű adózatlan cigarettát és dohányt foglaltak le. A visszaesőnek számító férfi előzetes letartóztatásban várja a bíróság ítéletét.

A pénzügyi nyomozók még az év elején kapták el a debreceni férfit, amikor az M3-as autópályán, Görbeháza környékén mobiltelefonokat dobált ki autójából. Nem véletlenül igyekezett megszabadulni a bizonyítékoktól, ugyanis 16 millió forint értékű adójegy nélküli cigarettát és gyanús kulcscsomókat találtak nála a NAV munkatársai. Az egyik kulcs egy debreceni garázshoz tartozott, ahol további 18 ezer doboz cigarettát és több, mint egy tonna fogyasztási dohányt tárolt. A készlet csaknem 37 millió forintot ér.

Márciusban újra próbálkozott: ezúttal az M3-as autópálya galgai pihenőjéig jutott 7 ezer doboz, mintegy 8 millió forint értékű adózatlan füstölnivalóval, ám ekkor is lekapcsolták. Az orgazda bűnös üzelmeiből mégsem szállt ki: ugyanebben a hónapban 6 ezer doboz, 6 millió forintnyi dohányáru szállítása közben kapták el a Hortobágyon.

A pénzügyi nyomozóknak, cigarettakereső kutyát is bevetve sikerült megtalálni a férfi titkos depóit. Egy raktárépületből és két garázsból összesen 140 ezer doboz, 200 millió forint értékű cigarettát, és feldolgozásra előkészített 17 tonna (több mint egymillió szál cigaretta előállításához elegendő) dohánylevelet foglaltak le.

A gyanúsított tehát nem ismeretlen a nyomozók előtt, komoly bűnözői múlttal rendelkezik. 2006 óta több alkalommal lebukott, mígnem egy 2008-as tettenéréskor kis híján elgázolt egy pénzügyőrt. Tette következményeként több mint öt év börtönbüntetésre ítélték, egyúttal bevonták a jogosítványát. Azóta a törvénytelen elkövetésekor jogosítvány nélkül vezetett.

A Hajdú-Bihar megyei és budapesti vevőkörnek  terítő bűnöző akár 10 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat orgazdaság és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt. A pénzügyi nyomozók vádemelési javaslattal adták át az ügyet a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnek.

Hozzászólások