Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)

Kollégiumfejlesztés a Debreceni Egyetemen

MTI- 2016.12.20. 13:15
750
Mintegy 15 milliárd forintot fordíthat kollégiumai fejlesztésére a Debreceni Egyetem - mondta Pósán László fideszes országgyűlési képviselő keddi debreceni sajtótájékoztatóján.
A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a beruházások a kormány által elfogadott országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégia 193 milliárd forintos keretösszegéből valósulnak majd meg.

Forrás:offmedia.hu
A rendelkezésre álló forrásból az átalakítások, bővítések, felújítások mellett egy új kollégium is épül a városban. Az egyetem agrártudományi központjának campusán 350 férőhelyes modern diákszállás kap helyet - mondta. A felújítások zöme, illetve az új kollégium építése várhatóan 2018-ban kezdődhet el - tette hozzá.

Közölte, a Debreceni Egyetem jelenleg 16, a szolgáltatás minőségében egymástól jelentősen eltérő kollégiumot tart fenn, és ezekben mintegy 3500 férőhely van, ami az országos kapacitás tíz százaléka.

Pósán László emlékeztetett arra, hogy a vidéki felsőoktatási intézmények kollégiumainak átlagéletkora 48-49 év, ugyanakkor a minőségi diákszállásokat egyre inkább keresik a magyar hallgatók, de legfőképpen a külföldi diákok, akiknek a száma a Debreceni Egyetemen évről évre emelkedik.

Hozzászólások