Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Felfüggesztettet kapott Komcsi gázolója

Somló-Bakos Dalma- 2016.05.19. 13:24
1749
Csütörtökön állt a bíróság elé az az autós, aki halálra gázolta Komáromi Gábort, a Loki vezérszurkolóját.

Komáromi Gábor, a Loki vezérszurkolója tavaly nyáron halt meg egy tragikus balesetben. Június 25-én kora este Mikepércsen gázolta el egy autós Komcsit, a vezérszurkolót. A drukkert rögtön a Kenézy kórházba szállították, megoperálták, az állapota válságos volt, a baleset során traumás eredetű agyzúzódást, koponyatörést és koponyavérzést szenvedett el. Bár hiába tettek meg az orvosok mindent, hogy megmentsék, Komcsi néhány nap múlva, június 27-én belehalt a sérüléseibe.

A Debreceni Sportcentrum Kft., a DVSC Futballszervező Zrt. és a DVSC Kézilabda Kft. is a saját halottjának tekintette a szurkolót. A május 19-én meghozott ítéletben egy év szabadságvesztést és két év közúti vezetéstől való eltiltást kapott a vádlott, amit a bíróság végül egy év két hónap felfügesztettben állapított meg. Az ítélet jogerős.

Komáromi Gábor
Forrás:Facebook/Ultras Debrecen 1994

Verssel fejezte ki együttérzését a gázoló

A vádlott L.E. a Debreceni Járásbíróságon a csütörtöki tárgyaláson a vallomását megrendülten tette meg. Azt mondta, hogy amint megtörtént a baleset, hívta a mentőket és a rendőrséget, majd megkérdezte a jelenlévő két tanút, Komáromi Gábor barátait, tud-e valamiben segíteni ezen felül. Az egyik tanú egyébként a tárgyaláson elmondta, hogy ő is megkérdezte a baleset után a vádlottat, jól van-e, hiszen az autó eleje és a teteje nagyon össze volt törve.

Így nézett ki a gázoló autója a baleset után
Forrás:police.hu

Az 55 éves vádlott hozzátette a bíróságon, hogy nagyon nehezen tud fogalmazni, mert még sosem volt ilyen helyzetben. Kifejezte az együttérzését, azt mondta, nagyon bántja a "dolog", és megviselték őt a történtek. "Rossz azzal a tudattal élni, hogy meghalt egy ember, és több család is szenved emiatt" - fogalmazott L.E. A vádlott még egy verset is írt arról, mennyire sajnálja a történteket, ezt a tárgyaláson el is szavalta az áldozat özvegyének.

„Őszintén sajnálom, bár nem ismertelek
Nem így szerettem volna találkozni veled
Vádolom a sorsot, mely ily szerepet szánt neked
Hogy ily' értelmetlen halált miért kellett elszenvedned
De te így Debrecen és a magyar sport állócsillagává lettél
A debreceni szurkolókért és a szurkolás szabadságáért a legtöbbet te tettél
El kellett menned az új mennyei hazádba
Életutad, munkásságod a jó Isten megáldja
Hát Isten veled, legyen a föld könnyű neked”

A bírónő a korábbi vádiratok alapján ismertette, hogy a sofőr a baleset során együttműködő volt a rendőrséggel, viszont korábban még azt mondta, nem érzi magát felelősnek, és amellett, hogy nagyon sajnálta a gyalogost, őt tartotta "hibásnak", amiért szerinte féktávolságon belül lépett elé. L.E. az ügyvédjével való gyors egyeztetés után viszont még annyit hozzáfűzött a mondanivalójához a tárgyaláson, hogy részben elismeri a bűnösségét.

Dr. Nagy Zsuzsanna bírónő a szakértői vélemények alapján elmondta, hogy kimutatható volt a megengedett sebesség túllépése, 50 km/óra helyett ez 55-60 km/óra volt.

"Láttam, ahogy a levegőben repül"

A tanúkihallgatás során az egyik tanú elmondta, hogy ő a baleset pillanatában pont takarásban volt, az úttestre nem volt rálátása. Viszont hallott egy "csattanást", és amikor odébb ment megnézni, hogy mi történt, már azt látta, hogy az áldozat "a levegőben repült".

A másik tanú sem látta, hogyan történt pontosan a gázolás, azt viszont mindketten elmondták, hogy nem hallottak fékcsikorgást, egyikőjüknek sem tűnt fel az a jellegzetes hang, amit az autók kiadnak magukból, amikor gyors tempóról hirtelen lefékeznek.

Tárgyalás a Debreceni Járásbíróságon
Forrás:offmedia.hu

Ügyészség: 3 másodpercen múlt az élete

A rendőrség a korábbi nyomozás során megállapította, hogy a gázoló, az 55 éves derecskei férfi, L.E. az Audijával Mikepércs belterületén haladt, körülbelül 55-60 km/órás sebességgel. A 35 éves Komáromi Gábor a sofőrnek balról jobbra akart gyalogosan áthaladni az úttesten, akit így a járműve első középső részével a forgalmi sáv közepén elütött. Komcsi a baleset során az úttest jobb oldalán található útpadkára esett.

Az ügyben januárban emelt vádat az ügyészség a sofőr ellen, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt (ez a Büntető törvénykönyv szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel járhat). A vádirat szerint a sofőr legalább 3,1 másodperc észlelési, cselekvési késedelemmel reagálta le az előtte szabálytalanul átkelni szándékozó gyalogost. Amikor Komáromi Gábor az úttestre lépett, a vádlott által vezetett gépjármű az elütés helyétől még mintegy 55-60 méter távolságban járhatott, melyre figyelemmel a vádlott az útszakaszra megengedett 50 km/órás sebességhatáron belül közlekedve akár lassító fékezés alkalmazása mellett is elháríthatta volna a balesetet  – olvashattuk a vádiratban.

Megemlékezés Komáromi Gáborról az Oláh Gábor utcai stadionban
Forrás:Facebook/Ultras Debrecen 1994

Jótékonysági árverés

A Loki női kézilabda csapata ebben a szezonban olyan mezben játszott, amelyre felhímezték a szurkoló aláírását. Ezeket a mezeket pedig a szezon végén elárverezik (ez egyébként hétfőn indult el), a befolyt összeget pedig Komcsi özvegye és az azóta megszületett gyermeke, Komáromi Éva Enikő kapja meg.

Komcsi aláírása a kézis lányok mezén
Forrás:dvsckezilabda.hu

Tragédiák sorozata

Nem Komáromi Gábor volt az egyetlen, akiktől a debreceni ultráknak a közelmúltban búcsút kellett venniük. Idén februárban Békéscsabáról, kézilabdameccsről hazafelé tartó Loki-szurkolók szenvedtek balesetet, hárman a helyszínen az életüket vesztették a 47-es számú főúton Derecske és Berettyóújfalu között. A szurkolókat szállító személygépkocsi sofőrje azért vesztette el uralmát autója fölött, mert az előtte haladó lengyel jármű pótkocsijának egyik kereke kirepült a helyéről és nekicsapódott autójának. A személygépkocsi frontálisan ütközött egy szembejövő kamionnal.

Komáromi Gábortól a debreceni ultrák az alábbi videóval búcsúztak el:

Hozzászólások