Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.25., kedd (Vilmos)

Kósa Lajos szerint ennyire egyszerűen megoldható a migránsválság

Somló-Bakos Dalma- 2016.09.21. 23:18
3427
Tanulságos fórumot tartott Debrecenben a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint a görög matrózok is meg tudnák állítani az Európa felé tartó menekültáradatot.

Debrecen közvetlenül élhette át, tudhatta meg azt, hogy mit jelent az, hogy Európát elárasztották az ide betelepülő, beáramló migránstömegek – nyitotta meg a kvótareferendumról szóló fórumot Papp László, Debrecen polgármestere a Kölcsey Központban. Ez még csak a felvezetés volt, hiszen a Fidesz egy igazi nehézbombázót küldött a cívisvárosba annak érdekében, hogy hirdessék az október 2-i népszavazást, azon belül pedig azt, hogy nemmel szavazzunk: Kósa Lajos volt szerda este a fő attrakció.

Forrás:offmedia.hu

Az eseményre jelentős tömeg gyűlt össze, az első emeleti terem tele volt, igaz, a jelen lévők nagy többsége nyugdíjas korú volt, 20-as, 30-as fiatalokat alig lehetett látni. Kósa Lajos a meghirdetett 5 órás kezdéshez képest jó 30 percet késett, de az érdeklődők addig is „hangolódtak” az eseményre. Például akadt a közönségben olyan, aki azt mesélte a körülötte lévőknek, hogy a migránsok miatt Angliában betiltották a Micimackót azért, mert Malacka tisztátalan állat – ez egyébként nem teljesen ebben a formában igaz. Az Index például ebben a 2015-ös cikkében azt írja, hogy néhány brit iskolát érintett a tiltás, és nem kizárólag a muszlim, hanem a zsidó gyerekekre való tekintettel született meg a különös szabályozás. Néhányan felemlegették azt is, hogy Brüsszelben már nem állítanak karácsonyfát sem. Ez a kijelentés pedig teljes kacsa, az álhír még 2012-ben terjedt el, a cáfolatot itt lehet elolvasni angolul, vagy magyarul itt.

De volt, aki itt nem állt meg, elhangzottak olyan vélemények is, hogy hamarosan „fekete Európa” leszünk, illetve „ezek kinyírnak minket”.

A Fidesz frakcióvezetője, Debrecen volt polgármestere egy klasszikus fordulattal, egy viccel alapozta meg a hangulatot:

2035, Budapest, Keleti pályaudvar. Egy jól öltözött úr odalép a büféshez és azt mondja: „Allarakahammarahah Coca-Cola.” Erre a büfés: „Bocsánat, egy jéghideg micsodát?”

Ezután azonban komolyan kezdett el beszélni Kósa Lajos. Kicsit messziről indította a témát, azzal kezdte ugyanis, hogy „az Unióban a migráció már jóval azelőtt is létezett, hogy egyébként mi beléptünk volna ebbe a közösségbe”. Amszterdamban, Stockholmban, vagy éppen Brüsszelben már korábban is találkoztunk olyanokkal, akik „nyilvánvalóan nem európai gyökerű” emberek voltak. Kaptunk némi történelmi kitekintést arról, hogy Angilában főleg a gyarmatosítás miatt olyan sok a pakisztáni és az indiai bevándorló.

Forrás:offmedia.hu

Kósa Lajos megmagyarázta, hogy ez részben azért nem zavarta őket, mert ez egy lassú folyamat volt, illetve ezek a bevándorlók még integrációs szándékkal mentek a szigetországba. Ezt a jelenséget viszont nem lehet összehasonlítani szerinte a mai migrációs válsággal. Kósa Lajos azt mondta a közönségnek, hogy ma elsöprő többségében 30 alatti, katonaviselt férfiak érkeznek Európába, akik ráadásul írástudatlanok is. „Invázió, területfoglalás” - jellemezte.

Lehetetlen integrálni a menekülteket

Azt is elmondta, hogy a '60-as évek után az európai társadalmakban felerősödött a hozzáállás a kisebbségek védelmével kapcsolatban, ugyanakkor bizonyos indentitások kezdtek eltűnni. Például a nemi identitások, amikor szerinte már a kislányokat nadrágban, a kisfiúkat pedig szoknyában kell vinni óvodába. Ezt sokan megdöbbenéssel fogadták, még többen pedig bólogattak. Na igen, a nyugati világ hanyatlik.

De ez nem elég: még az a politikai jelenség is honos lett Európában, hogy a politikai baloldal kifejezetten szavazatszerző szándékkal támaszkodik „ezekre a kisebbségi csoportokra”. Nem is véletlen szerinte, hogy az Európába beáramló kisebbségi csoportok baloldali szavazók. Ezt alátámasztandó, példának felhozta a francia választásokat, amit a tudjukkik döntöttek el, vagyis Nicolas Sarkozyt azokban a körzetekben verték meg a szocialisták, amelyekben „kifejezetten nagy számú, alapvetően észak-afrikai gyökerekkel rendelkező migránsok” éltek. Kósa azonban nem kárhoztatja ezért őket, hiszen logikus is, hogy ők a keresztény pártokkal nem tudnak szimpatizálni.

Forrás:offmedia.hu

„És így érte Európát ez a mostani migrációs válság” - summázott a frakcióvezető. Kiemelte, hogy azon felül, hogy a mostani menekülteket szinte lehetetlen integrálni, még az integrációs szándék sincs meg bennük. Szerinte azt is mondják nekik a radikális iszlámok innen, Európából, hogy „itt ne alkalmazkodj, óvd és védd a saját értékeidet”.

Komcsizás is volt

Ami Kósa számára érthetetlen, az az, hogy az európai, azon belül a brüsszeli politika „milyen lassan ébred fel”. „Azt bizonyára mindenki látja, hogy a brüsszeli mainstream az továbbra is migrációpárti”. Az Európai Unió előtt ráadásul két út áll: az egyik, hogy erős nemzetállamokból álljon az egység, a másik pedig, hogy az országok veszítsék el a nemzeti identitásukat.

Ez utóbbitól óva int Kósa Lajos, hiszen „mi már része voltunk egy olyan történelmi kísérletnek, amit kommunizmusnak hívtak. Ez azt vetítette előre, hogy lebontva a nemzeti identitást majd létrejön a szovjet birodalomban egy szovjet modell. Szovjet embertípussal, szovjet értékrenddel”. Ez a modell pedig nem működik, sőt, milliós emberáldozatokkal, a végén pedig teljes összeomlással jár – tette hozzá.

Pedig a II. világháború kezdetén Kósa Lajos szerint Magyarország gazdaságilag fejlettebb volt, mint Portugália, Ausztria, vagy Finnország. „Csak mi eltöltöttünk ebben a nagyszerű kísérletben egy rövid 50 évet, eközben a nyugat-európai országok egy másik kísérlet kapcsán így elhúztak mellettünk.”

Forrás:offmedia.hu

Egyébként, még ha ezt így nem is mondta ki, azért legalább annyi „előnye” volt ennek a folyamatnak, hogy mi, kelet-európaiak egyszer már kipróbáltuk, átéltük, így van tapasztalatunk benne. A keleti államok ezért is tudtak „megfelelően” reagálni a migránsválságra, ezért „nem kérünk” a multikultiból. Bezzeg nyugatnak nem volt része ebben a „transznacionális kísérletben”.

De vissza a mai helyzethez: szerinte már Európában is kezdenek rájönni az emberek, hogy nem egyszerű menekülthullámról van szó, „ma már nem látni a kölni pályaudvaron 'Wilkommen' feliratú táblákkal embereket. De németeket se nagyon” - ez utóbbi megjegyzésén egyszerre derült és borzadt el a közönség.

Azért a külpolitikai kitekintésbe belefért, hogy Kósa diszkréten célozzon arra, hogy Jean-Claude Junckerről, az Európai Bizottság elnökéről azt pletykálják, hogy alkoholista, illetve, hogy ma már nincsenek olyan kaliberű politikusok a nemzetközi porondon, mint mondjuk Margaret Thatcher.

„Nem egy lágerbe léptünk be”

A népszavazásról azt mondta, Magyarország nem mond le arról a jogáról, hogy eldöntse, kit enged be az országba és kit nem. Most kell megálljt parancsolni az Európai Bizottság betelepítési törekvéseinek. „Nem egy lágerbe léptünk be, hanem egy demokratikus közösségbe” - magyarázta.

Forrás:offmedia.hu

Ráadásul, ha arányaiban nézzük, akkor Kósa szerint egyébként is Magyarország az az állam, amelyik a lehetőségeihez képest a legtöbbet tesz a rászorulókért – kórházakat, iskolákat épít. Nekik stadion nem jut. Hozzátette, hogy hisz abban, nem „ide kell hozni a bajt, hanem oda kell menni, ahol baj van, és ott kell segítséget nyújtani”.

„Segíteni akarunk, segítünk is a rászorulóknak a saját hazájukban” - fogalmazott. Mondott még olyat is, hogy "a mi keresztény meggyőződésünk univerzális meggyőződés", azt valljuk: „embertársunknak, mindegy miben hisz, segíteni kell”, de „aki Magyarországra, Európába jön, fogadja el a mi szabályainkat”.

Soros és Szaúd-Arábia

Miután végzett a beszédével, lehetőséget adott a közönségnek arra, hogy kérdezzenek. Volt, aki kijelentette, hogy szerinte Amerika műve az egész, az Egyesült Államok akarja ilyen módon elpusztítani Európát. Ekkor már több mint 2 órája tartott a fórum, és az egyre fáradtabb és fogyatkozóbb közönség az erre adott reakcióban újabb történelmi áttekintést kapott a bajor örökösödési háborúval kezdődően, aminek az lett a vége, hogy igazából Amerikának azért nem érdeke elpusztítani Európát, de „nyilván” azt sem akarja, hogy az öreg kontinens a „fejére nőjön”.

Forrás:offmedia.hu

De persze az amerikai milliárdosok, mint például Soros György nagyban támogatja azt, hogy a migránsok „ellepjék” Európát. Persze nem csak ő, szerinte Szaúd-Arábia is a menekültek egyik legnagyobb finanszírozói között van.

Íme a megoldás!

Egy másik kérdező arról érdeklődött, hogy a frakcióvezető szerint hogyan lehetne a lehető legrövidebb idő alatt megszüntetni „ezt a problémát”. Szerencsére Kósa erre azt reagálta, „ennél egyszerűbbet nem is lehetne kérdezni”. A politikus azt mondta ugyanis, amikor tavaly novemberben a görög komphajók legénységei sztrájkoltak, akkor „megállt a migráció. Egyetlen egy migráns nem tudott átkelni az Égei-tengeren.” Ebből már következett is a költői kérdése: amit néhány görög matróz azzal el tud érni, hogy nem dolgozik, azt nem tudják elérni a világ legnagyobb gazdaságának a vezetői? És ezt elismételte szájbarágósan is a biztonság kedvéért: hogyha a görögök azt mondanák a flottáik legénységének, hogy mindenki menjen szabadságra dupla pénzért, „már nincsen migráns”. „Innen látszik, hogy ez pusztán akarat kérdése” - fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások