Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.21., szerda (Sámuel, Hajna)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Kutyaszánhúzás az egyetemen: "csak csaptam egy kört kora reggel a szánommal"

Kutyaszánhúzás az egyetemen: "csak csaptam egy kört kora reggel a szánommal"

Offmedia- 2017.01.17. 12:41
1360
A Debreceni Egyetemen tanuló izraeli srác nagyon meglepődött, hogy mindenki róla beszél.
Magal Deutsch orvostanhallgató, Izraelből érkezett a Debreceni Egyetemre. Nemcsak tanulmányai kötik Magyarországhoz, hanem a családi hagyományok is: nagyapja magyar származású orvos volt. Többek között miatta lépett az orvosi pályára, és döntött úgy, hogy magyar egyetemen szerzi meg diplomáját - számol be az unideb.hu.

Forrás:Debreceni Egyetem
Végül azért választotta a Debreceni Egyetemet, mert Izraelben rengeteg élménybeszámolót hallott azoktól a honfitársaitól, akik itt végezték tanulmányaikat. Az intézménybe 225 izraeli diák jár, ezzel az egyik legnagyobb izraeli hallgatói közösség az országban, így Magal második otthonára talált Debrecenben.

Az elmúlt napok télies időjárásának köszönhetően az izraeli diák hódolhat kedvenc sportjának, a kutyaszánhúzásnak. Kétéves alaszkai malamutjával, Snow-val többször is kutyaszánnal barangolták be a Nagyerdőt.

- Hihetetlen, mekkora érdeklődés övezte azt, ami számomra nem nagy újdonság. Mindössze annyi történt, hogy csaptam egy kört kora reggel a szánommal és Snow-val az egyetem körül. Szeretném, ha idővel – az egyetem közreműködésével – a kutyasportok népszerűsége növekedne. Akár választható sportként is szerepelhetne a testnevelési lehetőségek között, hisz a hallgatók körében is sokaknak van kutyájuk, biztos lenne igény a kezdeményezésre. Kutya-agilitás, kutyaszánozás, vagy az úgynevezett bikejöring, a kutyás terepkerékpározás mind olyan tevékenységek, amelyek mind a kedvenc, mind pedig a gazdik erőnlétét fejlesztik. És még mókásak is – summázta Magal az elmúlt napok és a kutyasportokból származó élményeit, tapasztalatait.

Hozzászólások