Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)

Lebukott az egyetemi drogdíler

Offmedia- 2016.07.05. 13:50
587
M. Zsolt nemcsak értékesítette a marihuánát, hanem rendszeresen fogyasztott is a kábítószerből.
Június 19-én fogtak el a rendőrök Debrecenben egy férfit, akivel kapcsolatban olyan információik voltak, hogy kábítószert árul - közölte a police.hu. A gyanú szerint a drogot főleg a helyi egyetemisták vásárolták a dílertől. A nyomozás adatai szerint M. Zsolt nemcsak értékesítette a marihuánát, hanem rendszeresen fogyasztott is a kábítószerből.

A 40 éves férfit összehangolt akcióban fogták el, éppen akkor, amikor a gyanúsított az értékesítésre szánt kábítószert tasakokba adagolta. M. Zsolt otthonában a nyomozók a Zizi nevű kábítószer-kereső kutya segítségével házkutatást tartottak, amely során közel fél kilogramm marihuánát és a kábítószer kiméréséhez szükséges eszközöket, nagy mennyiségű valutát, mobiltelefonokat, valamint egy légpisztolyt találtak és foglaltak le. A megyei rendőr-főkapitányságra előállított férfival szemben alkalmazott gyorsteszt a kábítószer fogyasztására pozitív eredményt mutatott. A gyanúsított a nyomozóknak beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Zizi kutya drogot keres
Forrás:Szabó László - Zsaru Magazin
A rendőrség kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a két külföldi férfival szemben is, akik a megalapozott gyanú szerint rendszeresen vásároltak marihuánát M. Zsolttól. A gyanúsítottak Bem téri, valamint Egyetem sugárúti lakcímein tartott házkutatások során a nyomozók a lakásokban, többek között a hűtőben is találtak tasakokba csomagolt kábítószergyanús fehér port és marihuánát, amelyeket lefoglaltak. A 20 és 25 éves férfiak beismerő vallomást tettek.

A gyanúsítottakkal szemben – igazságügyi szakértő bevonásával – folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészség részére.

Hozzászólások