Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Lejárt almalé-botrány: "Valóban nem feleltünk meg a követelményeknek"

Lejárt almalé-botrány: "Valóban nem feleltünk meg a követelményeknek"

Offmedia- 2016.12.07. 12:52
2997
A Nébih csaknem 100 ezer liter lejárt almalére bukkant Derecskén. Reagált a gyártó.
"Az elmúlt napokban két alkalommal is kaptunk átfogó NÉBIH ellenőrzést, melynek során 3 évvel ezelőtt gyártott, azóta is raktáron lévő almaleveinket kivonták a forgalomból" - írja közleményében a Facebookon a Derecskei Gyümölcsös. Ahogyan arról írtunk szerdán, a Nébih több mint 94 000 liter lejárt minőségmegőrzési idejű almalé forgalmazását tiltotta meg. A szakemberek a bemutatott gyártmánylapok alapján megállapították, hogy a vállalkozó a gyártási tevékenység kezdete óta több alkalommal is növelte termékei minőségmegőrzési idejét. A Nébih azonnali hatállyal elrendelte a tételek forgalomból történő kivonását és megtiltotta azok további értékesítését.

Forrás:Youtube/Nébih
Hivatalos közleményükben elismerik, hogy "valóban nem feleltek meg a hivatalos követelményeknek ezek a tételek!" Hozzáteszik, hogy örülnek, hogy ez az ellenrőrzés megtörtént, ami számukra is sok tanulsággal jár.

"A 2015-ös és 2016-os gyümölcsleveink a jól ismert kiváló minőség mellett megfelelnek a különböző élelmiszer biztonsági követelményeknek is. A 2014-ben gyártott almalevünk hasznosítására egyébként időközben megkaptuk az engedélyeket a hivatalos szervektől, így a régebben legyártott almaleveinket állatetetés céljára fogjuk felhasználni! Még egyszer szeretnénk kijelenteni, hogy az általunk gyártott és forgalmazott termékeink a kiváló íz és élettani hatásai mellett most is, és a jövőben is megfelelnek a legmagasabb szintű fogyasztói elvárásoknak" - zárul a közlemény.


Lapunk az elsők között írta meg név szerint, hogy a Nébih vizsgálatában az érintett cég a derecskei Bold Agro Kft., akik a Derecskei Gyümölcsös üzemeltetői.

Hozzászólások