Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)

Lepkeper: milliókkal tartozik a Debreceni Törvényszék

Offmedia- 2016.08.03. 10:11
575
Bírósági végrehajtás a bíróság ellen.
Hatalmas, másfél milliárdos pert bukott el a magyar állam még júniusban Debrecenben, amikor másodfokon felmentetté Gabnai Ernő kokadi gazdát, akit az ügyészség azzal vádolt, hogy a saját telkén több ezer védett keleti lápi bagolylepke-hernyót mészárolt le .

A 13 081 000 forintos összperköltséget az államnak, azaz gyakorlatilag az eljáró Debreceni Törvényszéknek kellene megfizetnie  - írja a velvet.hu.

Forrás:offmedia.hu
A bíróság azonban először számlát akart kérni, ráadásul csak a másodfok költségét, mintegy 381 ezer forintot akartak kifizetni.

Zeke László, a gazda ügyvédje szerint abszurd, hogy a bíróság feltételekhez köti a saját ítéletét. Ráadásul mivel a gazda magánszemély, és ha eleget tenne a bíróság kérésének, legközelebb fiktív számla miatt idéznék be.

A teljes perköltséget a gazda még azóta sem kapta meg, a Debreceni Törvényszéktől olyan levelet kapott, amiben az áll, hogy az átutaláshoz szükséges 13 081 000 ezer forinttal nem rendelkeznek, azt az Országos Bírósági Hivataltól kell megkérniük.

További csavar a történetben, hogy időközben a gazda megunta a várakozást, és bírósági végrehajtást indított a bíróság ellen.

Frissítés: cikkünk megjelenése után derült ki, hogy a Debreceni Törvényszék mégis tudta rendezni az elmaradást. Az Országos Bírósági Hivataltól ugyanis augusztus 2-án megkapták a kért összeget, amit átutaltak a gazdának. Gabnai Ernő így legkésőbb a csütörtöki nap folyamán megkapja a pénzt.

Hozzászólások