Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Létrejöhet az Oktatási Tanács?

Offmedia- 2016.10.08. 07:45
887
Új szervezet létrehozásában gondolkoznak Debrecenben.
"Debrecen Megyei Jogú Város 500 éves iskolavárosi múltra tekint vissza, egyben elkötelezett híve az oktató-nevelő tevékenység széles spektrumát felölelő, színvonalas oktatásnak. Ennek jegyében továbbra is támogatni kívánja az oktatás területét érintő fejlesztési lehetőségek kiaknázását, a képzési kínálat bővítését, új intézményi modellek kialakítását. Debrecen iskolaváros jellegét bizonyítja az a több tízezer gyermek, tanuló és hallgató is, akik valamely oktatási-nevelési intézményben tesznek eleget óvoda- és tankötelezettségüknek, vagy megszerzett tudásukat, ismereteiket itt szeretnék bővíteni, itt kívánnak valamilyen szakképzettséget megszerezni" - fogalmaz előterjesztésében Papp László polgármester.

A debreceni közgyűlés október 13-án tárgyalja majd a Debreceni Oktatási Tanács esetleges létrejöttét, amit Papp László egyfajta érdekegyeztető fórumnak szán.

Az elképzelés szerint az önkormányzati, állami és egyházi intézményfenntartók kijelölt képviselői közreműködnének a Tanácsban, így a város területén működő csaknem valamennyi intézményfenntartó típus képviselete biztosított lenne az újonnan létrehozandó szervezetben. A Tanácsban a fenntartók képviselői mellett helyet kapnak intézményvezetők, a köznevelési ágazatban jártas szakemberek, valamint a városvezetés képviselői is.

Komolay Szabolcs és Papp László egy korábbi sajtótájékoztatón
Forrás:offmedia.hu
A Tanács feladata lenne többek között a hiányszakmák iránti érdeklődést népszerűsíteni, vagy a város gazdasági fejlődését elősegítő képzési stratégiákat megalapozni.

A polgármester, vagyis Papp László lenne a Tanács elnöke, az alelnök pedig a kulturális, oktatási, szociális feladatokkal kapcsolatos irányításért és koordinációért felelős alpolgármester, azaz Komolay Szabolcs.

Hozzászólások