Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Magyar professzor is bekerült egy nemzetközi akadémiába

Offmedia- 2016.07.16. 03:24
427
A Debreceni Egyetem professzorát, Győry Kálmán akadémikust is tagjai sorába választotta az európai tudósokat tömörítő Academia Europaea (AE).
Kilenc, a tudományos munkáját jelenleg Magyarországon végző magyar kutatót – közöttük akadémikusokat és az MTA doktorait – választott tagjai közé az Academia Europaea tanácsa legutóbbi ülésén, amely 173 új tagot választott. Az intézmény 1988-as megalapítása óta összesen 118 magyar tudós kerülhetett be a rangos testületbe - közölte a Debreceni Egyetem.

Az intézménynek jelenleg csaknem 4000 tagja van, akiket az európai országok tudósai közül választanak – aktuális lakóhelyüktől függetlenül. Az Academia Europaea 22 szekciója a tudomány valamennyi ágát magában foglalja: a természettudományokat, az élettudományokat, valamint a bölcsészet- és társadalomtudományokat egyaránt.

Az intézmény célkitűzései között szerepel az európai kutatások eredményeinek népszerűsítése és terjesztése, az interdiszciplináris és nemzetközi kutatási együttműködések támogatása, valamint a társadalom figyelmének felhívása a tudományos eredmények hasznosságára.

Hozzászólások