Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

„Meg ne nyomd a gombot” - mi lett a trafikrablókkal?

Offmedia- 2016.05.09. 15:58
408
Maszkkal és sállal takarták el az arcukat.
Hétfőn tárgyalták a maszkos trafikrablók ügyét a Debreceni Járásbíróságon, ahol bűnösnek mondták ki a vádlottat, H. Józsefet. A férfit 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték, és a büntetés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A férfinek ráadásul az eljárás során keletkezett 1 895 010 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

H. József és az ismeretlen társa még 2014. január 27-én mentek be egy Honvéd utcai dohányboltba. Mindketten maszkkal és sállal takarták el az arcukat, illetve volt náluk egy gázriasztó fegyver is, amit a boltba belépve H. József az eladóra fogott. Az eladó azonban a pultnál lévő gombbal már akkor működésbe hozta a riasztórendszert, amikor a két férfi belépett az üzletbe.

Forrás:police.hu
A férfi „Meg ne nyomd a gombot” felszólítással megkérdezte az eladót, hogy küldött-e pánikjelzést, az eladó azonban erre nemmel válaszolt. Ekkor a fegyvert kezében tartó támadó a magával hozott nylonzacskót a pultra dobta, majd a két férfi futva távozott a dohányboltból.

A bűncselekményhez használt riasztófegyvert a nyomozás során a rendőrök a vádlott lakásában lévő ágyneműtartóban találták meg. H. József végig tagadta, hogy ő lett volna az egyik elkövető. Társa kilétére az eljárás során nem derült fény.

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős. Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A büntetőügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Hozzászólások