Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)

Megalázták, mert szemetet szedett a Nagyerdőn

Offmedia- 2017.04.06. 10:33
2987
Önszorgalomból szedte össze a szemetet, erre beszóltak neki.
Érdekes (és egyben szomorú) történet jelent meg az Erdőmentők Facebook-oldalán. A levél írója elmondja, hogy már 4 éve jár ki a Nagyerdőre, ahová gyakran visz magával szatyrot, hogy összeszedje a szemetet.

"Tegnap ugyan csak kint voltam, és ahogy a fák közt jártam, a bakancsommal ráléptem egy nagyméretű befőttes üveg törött nyakára. Na elkezdtem kiásni, egymás után jöttek elő az üvegszilánkok 5-10 befőttes üveg és egyéb üveg palackok voltak összetörve elemekkel és különböző hulladékokkal elásva. 2-3 négyzetméteres területen. Két 120 literes zsákot töltöttem meg ezzel, mire úgymond kipucoltam a talajt a veszélyes hulladéktól. Szövet zsákot találtam eldobva, szatyrot is. Jó volt bele tenni a szemetet. Egy ösvény mellett voltam, (egyébként Természetvédelmi területről, és Vízmű védterületről van szó.)" - olvasható a levélben.

Képünk illusztráció
Forrás:Facebook/Hajdú-Bihar Megyei Erdőmentők
Ekkor történhetett, hogy arra ment egy kis traktor 3 emberrel, akiknek elmondta a levélíró, hogy mit csinál, és bízott abban, hogy segítséget kap, hogy kivihessék az összegyűjtött szemetet. "Azt a választ kaptam, hogy miért szedek én szemetet? Hagyjam abba, meg ne csináljam, hagyjam ott a szemetet mert csak nekik okozok ezzel problémát.. AZZAL HOGY ÉN ÖSSZESZEDEM A SZEMETET... NEKIK OKOZOK PROBLÉMÁT... Mert, hogy a köztéri kukák hozzájuk tartoznak és ha beleteszem a szemetet az mekkora probléma... és ha nem hivatalos, ha nincs bejelentve, hogy szemétszedés van, akkor az nincs is..." - olvasható.

"Amellett, hogy megaláztak, letörték a lelkesedésem, a munkám semmibe nézték még a pofámba is nevettek... Aztán azt mondták, ha már összeszedtem a szemetet, vigyem haza..." - írja csalódottan.

"Hogy akarunk európai színvonalon élni, ha gondolkodásmódban még mindig alulmúljuk a többséget?" - teszi fel a kérdést a levélíró, aki azt pedzegeti, hogy egy európai színvonalú város, amely büszke a főtérre és a környékére, de már "senkit nem érdekel", milyen állapotban van a Nagyerdő.

Kapcsolódó hírünk:

Hozzászólások