Keresés
-18O
Debrecen
2019.04.24., szerda (György)

Meghökkentő flashmob a belvárosban

MTI- 2016.07.21. 16:15
602
Rendhagyó helyszínen léptek fel a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar tagjai Debrecenben.
Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának különleges eseményeként premier előtt láthatta a közönség a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart. A koncertkörútra készülő alkalmi társulat Vásáry Tamás karmester irányításával adott elő részletet Kodály Zoltán Háry János című daljátékából. A mű legismertebb tételét, az intermezzót nagy érdeklődés kísérte a belvárosi Kossuth téren, és a közönség vastapssal jutalmazta a 74 tagú együttes produkcióját.

Vásáry Tamás először vett részt ilyen eseményen, és mint az MTI-nek elmondta: meglepte, ugyanakkor nagyon örül neki, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak a zenekarra. Hozzátette: minden idők talán legjobb ifjúsági világzenekara állt össze, valamennyi tag - fiatal kora ellenére - nagyon magas színvonalon játszik. " A pénteken kezdődő turnénkra már most összeért a műsor" - fogalmazott a karmester.

Forrás:Debreceni Egyetem
A zenekar először július 23-án este Kodály Zoltán és Liszt Ferenc darabjaival Budapesten, a Városmajori Szabadtéri Színpad jótékonysági hangversenyén lép fel, majd július 24-én a debreceni Kölcsey Központ nagytermében, július 25-én pedig a Gyulai Várszínházban ad koncertet. A turnét július 27-én az olaszországi Erba városában zárja az együttes.

Hozzászólások