Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Mégis elárult néhány részletet a múzeumi szabálytalanságokról az önkormányzat

Mégis elárult néhány részletet a múzeumi szabálytalanságokról az önkormányzat

Offmedia- 2016.12.09. 16:04
773
A csütörtöki, szűkszavú közleményhez képest kicsit több információt is közölt az önkormányzat a debreceni Déri Múzeum körül feltárt szabálytalanságokról.
2011 és 2012 között a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, 2012 és 2013 között pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fenntartásában működött a Déri Múzeum - közölte a debreceni önkormányzat. Emlékeztetnek, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013. január 1-jével vette át a Déri Múzeum fenntartását, a múzeum pedig 2015. december elsején nyitotta meg kapuit a korábbi felújítás miatt.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) csütörtökön hozta nyilvánosságra jelentését, amelyben többek között a Déri Múzeumban feltárt szabálytalanságokat, hibákat tárta fel.

Forrás:offmedia.hu
A jelentésben vizsgált időszak első felében nem Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában működött az intézmény, a második felében pedig zárva volt - írja az önkormányzat a közleményében.

„A 2013. évi átvételkor az intézményt fenntartó önkormányzat és a múzeum új vezetése is észlelte a működtetés hiányosságait. Az azóta eltelt csaknem négy évben a Déri Múzeum vezetése – szoros szakmai együttműködésben a fenntartó Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával – általános szabályzatait 12, míg gazdasági szabályzatait 11 alkalommal módosította. Nemcsak új szabályokat hoztak, de a jogszabályoknak megfelelően változtatták meg a működési folyamatokat. Módosították többek között a Szervezeti és Működési Szabályzatot, a közbeszerzési szabályzatot, a műtárgykezelési szabályzatot, az adatvédelmi szabályzatot, a számviteli, pénzkezelési és leltározási szabályzatot. 2015. január 1-jétől belső ellenőrt alkalmaznak, és eleget téve a törvényi kötelezettségeknek közzé teszik a kötelezően előírt adatokat” - fogalmaznak a közleményben.

Azt mondják, hogy az Állami Számvevőszék által feltárt hiányosságokra a múzeum már korábban megtette a szükséges intézkedéseket, a jelenlegi működést ezek a hiányosságok már nem jellemzik.

Csütörtökön még csak annyit írt az önkormányzat, hogy nem kívánják kommentálni az ÁSZ jelentését.

Hozzászólások