Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.22., péntek (Cecília)

Megjelent a Debreceni Főpályaudvar kivitelezői pályázata

Offmedia- 2016.12.29. 09:33
2800
Több éves előkészítés és tervezés után megjelent a Debreceni Főpályaudvar mérnöki - műszaki ellenőri és kivitelezői közbeszerzési pályázata december 28-án az Európai Unió hivatalos értesítőjében. A mérnöki – műszaki ellenőri pályázatra 2017. február 3-ig, a kivitelezői pályázatra 2017. február 13-ig várják az ajánlatokat.
Nagyon fontos mérföldkő a pályázatok megjelenése a beruházás folyamatában. A főpályaudvar megvalósítása az előzetes tervek szerint halad. A kiírás megjelenése után jövő év első felében a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt kihirdetheti a pályázatok eredményeit, így 2017-ben megkezdődhet az építkezés.

A debreceni önkormányzat azt közölte, hogy jól halad a Magyarország Kormányával kötött megállapodások végrehajtása. A Debreceni Főpályaudvar az Új Főnix Terv és ezzel együtt az ország keleti régiójának egyik legnagyobb és legfontosabb közlekedési beruházása, amely része a Magyarország Kormányával 2015-ben kötött Modern Városok Programnak is. A főpályaudvar egyesíti a vasúti, helyi és helyközi busz-, valamint egyéb helyi közösségi közlekedési útvonalakat. A fejlesztés megkönnyíti és meggyorsítja a Debrecenbe érkező, vagy Debrecenből induló utasok közlekedését.

Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt
Korszerű utastájékoztatóval ellátott 12 ezer négyzetméteres felszín alatti buszpályaudvar, új villamos végállomás, parkolóház, taxiállomás, kerékpártárolók, park és többszintes irodaház épül a Petőfi téren. A 4-es főút forgalma 370 méteren a felszín alá kerül, ezzel gyakorlatilag megszűnik a felszínen zajló forgalom, mindannak ellenére, hogy a régió legnagyobb közlekedési központja jön létre. Ezzel sikerül urbanisztikai szempontból is újraértelmezni az érintett városrészt.

A nyertes pályázónak 30 hónapja lesz a főpályaudvar kivitelezésére, így 2019 végére megépülhet a város 21. századi regionális közlekedési központja, a Debreceni Főpályaudvar.

Hozzászólások