Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Megnyílt az ország első agrárkamarai szolgáltatóközpontja Hajdúböszörményben

Megnyílt az ország első agrárkamarai szolgáltatóközpontja Hajdúböszörményben

MTI- 2016.12.15. 13:36
1261
Megnyitotta első szolgáltató központját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön Hajdúböszörményben; a szervezet a tapasztalatok kiértékelése után a közeljövőben országszerte több hasonló központ létrehozását tervezi.

Forrás:Kádár Lajos

A városközpontban, a Posta volt épületében 300 négyzetméternyi alapterületen közel ötmillió forintos saját ráfordításból kialakított központban a hagyományos falugazdászi szolgáltatásokon túl külső partnerek bevonásával tanácsadással is segíti tagjai munkáját a kamara.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke elmondta: a szolgáltató központban a partnerszervezetek - katasztrófavédelem, agrárfinanszírozást nyújtó pénzintézetek, biztosítási ügyletek, jogsegélyszolgálat, szaktanácsadás - is elérhetők lesznek. Közölte azt is: a következő központ Vas megyében, Sárváron nyílik.

Jakab István, a parlament alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke kifejtette: a NAK az első olyan szervezet, amely nem egyszerre, mind a 19 megyében vezet be új kezdeményezést, hanem higgadtan, átgondoltan. Meggyőződését fejezte ki, hogy a központok hatékonyan tudnak majd segíteni a gazdáknak.

Kiss Attila (Fidesz-KDNP), a város polgármestere úgy vélte, az uniós csatlakozás felkészületlenül érte a gazdatársadalmat, ám mára már sokat fejlődtek, ami a kamara érdeme.

Nézzétek meg képeinket a megnyitóról!

Képek: Kádár Lajos

Hozzászólások