Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

„Megöllek”: kaszával és vasrúddal támadtak

Offmedia- 2017.02.27. 15:42
754
A bagaméri támadás ügyében a Debreceni Ítélőtábla mondta ki a végső szót.
A vádlotti és a sértetti család között anyagi okokból már korábban alakult ki konfliktus, azonban az tettlegességig sosem fajult.

2015 júliusában Bagaméron R. J. áldozat az udvarán mezőgazdasági munkát végzett, az I.rendű vádlott szintén kint volt az udvaron és kaszált úgy, hogy ott volt vele a II. és III. rendű vádlott.

A támadó átkiabált a szemben lévő ingatlanon dolgozó áldozatnak, és pénzt követelt tőle. A hangoskodásra érkezett meg a sértett fia is. A három vádlott kaszával és vasrúddal a kezükben átmentek a sértett ingatlanához tartozó telekre. Már útközben hangosan megöléssel fenyegették a sértetteket. Ezt követően II. rendű vádlott azonnal megütötte a nála lévő vasrúddal R. J.-t, aki így a földre esett, majd nekiesett R.J. fiának is.

Ekkor érkezett a helyszínre Sz. J. (szintén áldozat), aki II. rendű vádlottól elhúzta ifj. R. J-t. Az I.r. vádlott ekkor támadta meg Sz. J. sértettet a kezében tartott kaszával.

Csak a véletlennek és a sértett védekezésének volt köszönhető, hogy a fejét nem a kasza éle, hanem az élt a nyélhez rögzítő fém része találta el. Mindeközben az egyik támadó a nála lévő tetőcserepet a sértettek felé dobta, de senki nem talált el, majd a vádlottak hazamentek.

A sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Ifj. H. J. I.rendű vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla. H. L. II.rendű vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. H. Jné III.rendű vádlottat garázdaság bűntette és bűnsegédként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, melyet fizikai munkakörben kell letöltenie. I. és II. rendű vádlott legkorábban büntetésük 2/3 részének, de legkevesebb 3 hónapnak a kitöltését követő nap bocsáthatóak feltételes szabadságra.

Hozzászólások