Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

„Megöllek, úgyis megdöglesz!” – összeszurkálta az élettársát

Offmedia- 2017.01.14. 01:09
1596
B. Anna és az élettársa gyakran ittak, a nő ráadásul féltékeny típus is volt. Egy veszekedésük annyira elfajult, hogy a Debreceni Törvényszék tárgyalja azt.
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint B. Anna vádlott és az ügy egyik sértettje egy mikepércsi ingatlanban éltek, melyet az ügy másik sértettjétől kaptak használatra. A vádlott és a vele élő férfi egyaránt italozó életmódot folytattak. Egyrészt emiatt, másrészt a nő féltékenysége miatt együttélésük nem volt zökkenőmentes, gyakoriak voltak a viták, veszekedések, melyeket főként a vádlott kezdeményezett.

2015. május 7-én fél 12 körül mindketten ittas állapotban egy dűlő úton haladtak, mialatt közöttük hangos szóváltás alakult ki, mely tettlegességig fajult. A férfi ittas állapota miatt a földre esett, majd onnan megpróbált felállni. B. Anna ekkor odalépett a földön ülő sértetthez, elővette a rendszerint nála lévő 9 cm pengehosszúságú, műanyagnyelű konyhakést, s legalább négy alkalommal, kis erővel megszúrta a sértettet, és közben azt kiabálta neki, hogy „Megöllek, úgyis megdöglesz!” – áll az első vádpontban.

A bántalmazást követően a sértett a földön ülőhelyzetben maradt, a nő pedig távozott a helyszínről. A történteket a helyszín melletti ingatlanban lakó férfi észlelte, aki telefonon felhívta feleségét, aki értesítette a rendőrséget és a mentőket. Az odaérkező mentő a sértettet elsődleges ellátását követően kórházba szállította. A vádlottat a rendőrök nem messze a cselekmény helyszínétől elfogták, az elkövetés eszköze azonban ekkor már nem volt nála, azt a későbbiek során a közösen lakott ingatlanban találták meg.

A férfi B. Anna bántalmazása következében szúrt és metszett sérüléseket szenvedett el, a sérülés gyógytartama nyolc napon belüli volt. Azonban figyelembe véve a vádlott által használt eszközt, az erőbehatások számát, a támadott testtájékokat (szívtájék, nyaktájék), a vádlott kijelentéseit és utólagosan tanúsított magatartását, B. Anna eshetőlegesen az életveszélyes, illetve a halálos eredmény bekövetkeztébe belenyugodva cselekedett, aziránt azonban ittas indulata miatt közömbös maradt – tartalmazza a vádirat.

A második vádpont szerint 2015.május 11-én délután hat óra körül a vádlott és sértett, mindketten közös lakóhelyükön tartózkodtak. A nap folyamán elfogyasztott alkoholtól B.Anna ittas állapotba került. Veszekedés alakult ki közöttük, melyet féltékenysége miatt ismételten a vádlott kezdeményezett. A vita során a férfi B. Annát többször pofon ütötte, aki felvett egy tűzifa hasogatásához használt baltát, azt a kezében tartva azzal fenyegette a sértettet, hogy ha más nővel is létesít szexuális kapcsolatot, akkor megöli. Mialatt e kijelentését tette, a sértettől kb. egy méterre állt, azonban a kis baltát ütésre nem emelte. A sértett – figyelemmel a május 7-én történtekre – a fenyegetéstől megijedt, majd a lakóházat elhagyta, ahol a vádlott egyedül maradt.

B. Anna ezután az ingatlan előtti teraszon elhelyezett ágyat szándékosan meggyújtotta. A tűz átterjedt a ház tetőszerkezetére, amely leégett. Az épület minden lakott és ipari területtől távol, mezőgazdasági területen, elhanyagolt környezetben helyezkedik el.
A sértett este hét óra körül tért vissza a házhoz, próbálta oltani a tüzet, de nem járt eredménnyel, ezért értesítette a rendőrséget. A tüzet később a tűzoltók oltották el. A vádlott fenti magatartásával 310 ezer forint kárt okozott az épület tulajdonosának.

Hozzászólások