Keresés
-18O
Debrecen
2019.04.24., szerda (György)

"Megyek a gyerekkel a vonat alá"

Offmedia- 2016.06.06. 11:39
609
A rendőrök a sínen feküdve találták meg az anyát és gyermekét.
Durva ügyben tárgyalt hétfőn a Debreceni Ítélőtábla.

A vádlott, D. Imréné az édesanyjával, az 1994-ben született lányával és a 2012-ben született kiskorú N. B.-vel lakott együtt Hajdúszoboszlón. A vádlott 1977 óta havi rendszerességgel fogyasztott alkoholt, öngyilkossági szándéka miatt pszichiátriai kezelésben részesült. Rendszeresen kellett gyógyszert szednie. A vádlott a gyermek születése után sem tudott felhagyni az alkohol fogyasztásával. Többször volt depressziós, amely során öngyilkossági szándékát hangoztatta. Ittas állapotban gyakran zaklatta családját.
2015 júniusában az egyik napon is részeg volt, amikor a gyermekével egy ismerősőnél volt. Amikor a férfi felesége hazaérkezett, felszólította, hogy távozzon az otthonukból. A vádlott emiatt kiabálni kezdett, nehezményezte, hogy miért nem ihat tovább. Ezt követően még nem ment haza gyermekével, hanem a helyi sörözőbe ment. Ott azonban ittassága miatt nem szolgálták ki.

Ekkor a nő azt mondta, hogy "megyek a gyerekkel a vonat alá." A gyermekkel kézen fogva elindult a vasúti átjáróhoz. A söröző alkalmazottja komolyan vette a vádlott kijelentését és értesítette a rendőrséget. A kiérkező két rendőr a vádlottat, a gyermekkel együtt a Budapest irányából Hajdúszoboszló felé közlekedő vonat sínpárján feküdve találta. A rendőrök a riadt gyermeket a sínek melletti füves területen biztonságos távolságban elhelyezték és a vádlottat is levezették a sínekről. A vonat nagyjából 5 perc múlva érkezett meg azon a sínpáron, amelyen a vádlott a gyermekével tartózkodott.

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott bűncselekményét emberölés bűntette kísérletének minősítette és 6 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a nőt. Az ítélet jogerős.

Hozzászólások