Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.20., vasárnap (Vendel)

Mellkason szúrta ismerősét, macsétával támadt volt főbérlőire

Offmedia- 2016.11.07. 23:41
1014
A vádlott mindkét alkalommal részeg volt.
A Debreceni Ítélőtáblához került egy ügy Miskolcról, miután a vádlott és a védője az első fokú ítélet után fellebbeztek.

Még tavaly januárban a vádlott ittas állapotban bemászott Miskolcon egy családi ház udvarára azért, hogy ott lakó ismerősétől, pénzt, vagy bármilyen más értéket szerezzen. A bejárati ajtó előtt azonban váratlanul szembe találta magát az ismerősével,akit szó nélkül többször mellkason szúrt, majd a konyhán keresztül belökdöste a szobába, ahol a sértett összeesett.

Többször is visszament lopni

A vádlott ezt követően kutatni kezdett a házban, magához vett egy mobiltelefont és 7500 forintot. Közben a sértett magához tért, ezt észlelte a vádlott és még kétszer megszúrta a sebesült férfit, majd távozott a helyszínről. A sértett a helyszínen meghalt. A vádlott a következő napokban még kétszer visszament a házba különböző értékekért. Elhozott egy motoros fűrészt, egy benzines fűnyírót, hősugárzót, láncfűrészt, rézkábelt. Amikor azonban a sértett fia hazaért, a vádlott elmenekült a házból.

Jajveszékelve estek a földre

Szintén ebben a hónapban az ismét ittas állapotban lévő vádlott megjelent korábbi főbérlője lakásában és szállást kért. Mivel az idős házaspárnak nem volt erre lehetősége, így nemet mondtak. A vádlott nem sokkal ezután visszament a lakásba és egy macséta jellegű fegyverrel szó nélkül rátámadt a házaspárra. Mindkét sértettet háromszor fejbe vágta, amitől a sértettek hangosan jajveszékelve a földre estek. A sértettek további bántalmazását a segítségkérésre felfigyelő K. Richárd megjelenése akadályozta.

A vádlott ekkor erre  a férfira is rátámadt. Azonban a sértett bal karját felemelve védekezett az ütéssel szemben. A vádlott ezt követően elmenekült a helyszínről. A vádlott cselekménye az idős házaspár életének kioltására irányult, de K. Richárd érkezésekor ez a cselekmény félbemaradt. A házaspár és K. Richárd 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Kedden reggel fél 9-től tartják a Debreceni Ítélőtáblán az első nyilvános ülést. A Miskolci Törvényszék idén áprilisban a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője részbeni felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

Hozzászólások