Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)

Mikulás-kereső kaland és a családjaiktól távol lévő katonák

Offmedia- 2016.11.30. 16:30
1028
Igazi élménycsomagot kapnak a debreceniek az ünnepi időszakra.

A Mikulás már szerdán a Kossuth téren járt
Forrás:offmedia.hu

„A környéken sincs ilyen, sőt, azt gondolom, az országban is egyedülálló kezdeményezés” - fogalmazott a debreceni Mikulás-kereső kalandról a város alpolgármestere, Széles Diána. Szerinte a gyerekeknek örök élmény a programsorozat, amit a saját kisfia is évről-évre vár.

Széles Diána alpolgármester és Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője
Forrás:offmedia.hu

December 3-án és 4-én érdemes lesz a gyerekes családoknak ellátogatniuk a Vojtina Bábszínházba, ott ugyanis a Szerencsés János avagy az ördög három aranyhajszála című mesét lehet megnézni. Ezután a kicsik a krampuszokkal együtt utazhatnak a Nagyerdei Kultúrparkig – mondta a programról szóló sajtótájékoztatón Asbóth Anikó, a Vojtina igazgatója, hozzátéve, hogy ez a vonat a Nagytemplom elől indul.

Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója
Forrás:offmedia.hu

„Ha az információim nem csalnak, akkor az Állatkertbe Rudolf, a rénszarvas már megérkezett – ha nem is hús-vér valójában, de a fényáradat, ami az Állatkert főbejáratánál fekszik, reprezentálja” - sorolta Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy „reális” esély van arra, hogy a hétvégén az Állatkertben a gyerekek ne csak a krampuszokkal, hanem magával a Mikulással is találkozzanak.

Az Állatkert területén lehetőség lesz különböző feladatok, rejtvények során fellelni a Mikulás lábnyomát, Nagy Gergely Sándor szerint tavaly is már gyerekek százai vettek részt a Mikulás-keresésben.

Advent második vasárnapján, december 4-én 18 órától a Debreceni Helyőrségi Zenekar ad koncertet a Nagytemplomban. Lippai Péter ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese elmondta, „hogyan is jönnek a katonák a képbe a szeretet ünnepén”. Úgy fogalmazott, hogy a katonák nem csupán a mindennapoknak, hanem az ünnepi időszakoknak is az állandó szereplőivé váltak a városban. „Mi is érző emberek vagyunk, itt élünk a családjainkkal” - fogalmazott.

Lippai Péter ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese
Forrás:offmedia.hu

A repertoárról annyit árult el, hogy három blokk lesz: egy egyházi, egy katonai, illetve egy ünnepi rész. „A katonai blokk talán meglepetést okozhat a Nagytemplomban, de ne felejtsük el, hogy ebben az időszakban, amikor mi itt a családot helyezzük a középpontba és várjuk a szeretet ünnepét, nagyon sok bajtársunk a határon túl, vagy éppen a határon fog szolgálatot teljesíteni. Nekik szeretnénk üzenni, hogy sem mi, sem a város nem feledkezett meg róluk” - mondta a parancsnokhelyettes.

A bábelőadások kezdési időpontja: december 3-án 10 óra, december 4-én 12 óra.

A Mikulás-kisvonat indulási időpontjai a Nagytemplomtól: december 3-án és 4-én 10, 11, 12, 13, 14 óra.

Hozzászólások