Keresés
-18O
Debrecen
2019.07.19., péntek (Emília)

Milliós adományt kapott a Rotaract Club Debrecen Főnix

Offmedia- 2016.10.06. 15:00
2384
Civil szervezetek támogatásával és színes családi programokkal ünnepelte országszerte a Szolidaritás Napját az Auchan október 5-én.
Az áruházlánc debreceni áruházában Nagyszeghi András áruház igazgató ezen a napon adta át ünnepélyes keretek között adományát a Rotaract Club Debrecen Főnix „Láthatatlan Iskola” című kezdeményezésének, amely az Auchan az Ifjúságért Alapítvány „Együtt az Ifjúságért” pályázatán 2016-ban 4 200 eurós támogatást nyert el. Az alapítvány idén összesen 170 000 eurót, vagyis több mint 50 millió forintot osztott szét országszerte 20 nyertes civil szervezet között.

Az Auchan áruházlánc alapítványa, az Auchan az Ifjúságért Alapítvány minden évben országszerte pályázatot hirdet civil szervezetek számára, hogy támogatásával kiemelten fontos társadalmi projektek valósulhassanak meg. A 20. születésnapját ünneplő alapítvány „Együtt az Ifjúságért” pályázatának nyertes helyi projektje idén a Rotaract Club Debrecen Főnix „Láthatatlan Iskola” című kezdeményezése, amely a hátrányos helyzetű fiatalok iskolai felzárkózását segíti egy mentorhálózat kialakításával és korrepetálások szervezésével. A civil szervezet 4 200 eurós támogatást nyert el.

Kiemelkedően magas támogatási összeg 2016-ban

Az Auchan az Ifjúságért 2016-ban megduplázta éves támogatásának összegét, így idén összesen 170 000 eurót, vagyis több mint 50 millió forintot ajánlott fel a magyarországi nyertes projekteknek. Az alapítvány szakmai zsűrije minden évben olyan szervezeteket karol fel, amelyek a helyi közösségek számára kiemelten fontos társadalmi projekteket valósítanak meg. A pályázat keretében a vállalat mind a 19 áruháza és központi irodája évről évre maga választja ki a támogatott helyi kezdeményezéseket. Így a 19 áruház 20 kedvezményezettje idén is rendkívül sokszínű területekről került ki, a nyertes civil szervezetekről és a támogatott projektekről a lenti táblázatban találhatóak részletes információk.

Civil szervezetek kiállítása és színes családi programok

A Szolidaritás Napján a támogatott Rotaract Club Debrecen Főnix ünneplésének a vásárlók és a dolgozók is részesei lehettek, akik egy kiállítás keretében képeken keresztül ismerhették meg az Auchan az Ifjúságért Alapítvány idei nyertes civil szervezetének tevékenységét és céljait, valamint az idei és előző évek nyertes projektjeit is. A program célja hosszú távú együttműködéseket kialakítani a helyi közösségek között, ennek jegyében a debreceni áruház tavalyi támogatottja, a Fény Felé Alapítvány is részt vett az idei Szolidaritás Napján. Mindezek mellett a vásárlók különféle szórakoztató családi programokon, sport- és csapatjátékokon is részt vehettek az esélyegyenlőség jegyében.

Hozzászólások