Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Mit tudnak a 25 milliós debreceni tantermek?

Offmedia- 2016.05.24. 08:45
395
Magyarországon ilyet még nem adtak át.
- Az infokummunikációs eszközök szerepe nagyon fontos a köznevelésben és a közoktatásban, hiszen iskolánkban már a Z generációhoz tartozó gyerekek kezdik meg tanulmányaikat, akik előbb tanulnak meg okostelefont használni, mint járni – hangsúlyozta Denichné Hajdu Mónika Tímea, a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola speciális tantermének hétfői avatásán.

Az egyetem gyakorlóiskolájaként működő intézményben a jövő tanárai is megtanulják kreatívan használni ezeket az infokommunikációs eszközöket a tanítás-tanulás folyamatában - közölte az unideb.hu. Az okosteremben egyszerre öt munkaállomáson tanulhatnak a diákok a legmodernebb eszközökkel: projektorokkal, iPad-ekkel, interaktív tanulói asztalokkal.

Forrás:Debreceni Egyetem
- Számunkra ez a jövő tanterme, amely többféleképpen szolgálja az oktatást: élményszerűbbé teszi az órákat, feloldja a frontális oktatást, helyette inkább a csoportmunkának, a kommunikációs készségek fejlesztésének ad teret – emelte ki Bartha Elek rektorhelyettes.

Hasonló speciális tantermet alakítottak ki a Debreceni Egyetem hallgatói számára a Gazdaságtudományi Karon, és egy további interaktív tábla kapott helyett a Sporttudományi Oktatóközpontban.  Az egyetem az eszközöket és a hozzájuk kapcsolódó szoftvereket egy 80 éves múlttal rendelkező vállalattól vásárolta, amely az oktatók és a pedagógusok képzésében is részt vett. A helyi igényekhez igazított új módszertant alakítanak ki a Debreceni Egyetemen, amely ezáltal referenciaintézménye lesz az újfajta digitális képzési rendszernek.

A beruházás összértéke 25 millió forint volt, melyet pályázati forrásból finanszírozott az egyetem. A Gazdaságtudományi Karon első körben a sporttudományi és a kereskedelem-marketing képzésben tanuló hallgatók számára készítenek csoportosan feldolgozható tananyagokat, az általános iskolában pedig leginkább a felsőbb évesek veszik majd hasznát az „okosteremnek”.

Hozzászólások