Keresés
-18O
Debrecen
2019.07.17., szerda (Endre, Elek)

Ne félj Debrecen, nem nyitják ki a menekülttábort

MTI- 2016.10.03. 11:49
1176
Debrecen polgármestere szerint nincs realitása a helyi menekülttábor újranyitásának, miután a szavazók nagy többsége támogatja kormány migránspolitikáját.
Papp László (Fidesz-KDNP) vasárnap este a népszavazás eredményét értékelő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a referendumon több mint 3,2 millió magyar állampolgár, köztük 66 ezer debreceni szavazó megerősítette a kormány politikáját, hogy jó döntés volt a déli határszakasz műszaki lezárása, a "migránsáradat" megfékezése, és a debreceni menekülttábor bezárása.

Papp László azt mondja, nem nyitják újra a menekülttábort
Forrás:offmedia.hu
A politikus kiemelte, hogy ma senki nem kérdőjelezi meg Magyarország európai uniós tagságát, pedig 2004-ben kevesebben szavaztak a tagság mellett, mint most az uniós kvóta ellen. Ebből az következik, hogy senki nem vonhatja kétségbe a kvótaellenes népszavazás eredményét, amely komoly felhatalmazást ad a kormánynak a magyar álláspont brüsszeli képviseletére - mondta Papp László.

A debreceniek jelentős része egyértelmű irányt mutatott: elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, támogatja a kormány migránspolitikáját, amelynek következetes végrehajtásával nem kell attól tartani, hogy újranyissák a debreceni menekülttábort - hangoztatta a polgármester.

Hozzászólások