Keresés
-18O
Debrecen
2019.03.23., szombat (Emőke)

Nem kapta meg a fizetését, fegyverrel fenyegetőzött

MTI- 2016.07.22. 23:46
547
Ez nem Amerikában, hanem Budapesten történt.
Gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy párra, amely pár nappal ezelőtt a nő korábbi munkahelyén gáz-riasztófegyverrel követelte az elmaradt munkabért - közölte a fővárosi főügyész.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt állította bíróság elé gyorsított eljárásban a 21 éves férfit és a 23 éves nőt.

Forrás:offmedia.hu
A pár hétfő délután jelent meg a nő korábbi, V. kerületi munkahelyén, hogy az általa ledolgozott munkanapokért járó munkadíjat elkérje. Az egyik alkalmazott közölte velük, hogy nem kapott utasítást a cég vezetőitől a kifizetésre, így a pénz nincs előkészítve. A férfi ekkor telefonon beszélt a cégvezetővel, aki a hétre ígérte a munkabér kifizetését. A férfi azonban erre agresszívan reagált, indulatosan közölte az alkalmazottal, hogy ha nem kapják meg azonnal a pénzt, akkor elviszi az irodában lévő laptopokat és betöri az üzlet kirakatüvegét, majd elővette az engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét és azzal fenyegetőzött.

A nő meg sem kísérelte megakadályozni társa fenyegető magatartását, Ibolya Tibor közlése szerint "támogató jelenlétével biztosította a férfi cselekményét". A pár végül pénz nélkül távozott a helyszínről.

Az ügyészség közlése szerint az V. kerületi rendőrkapitányság gyors munkája eredményeként az elkövetőket 72 órán belül bíróság elé állították.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megállapította a vádlottak bűnösségét, és a férfit 2 év, míg a nőt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását mindkettőjük esetében 4 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság elrendelte a pártfogó felügyeletüket is, egyúttal előzetes mentesítésben részesítette őket.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindkét vádlott büntetésének súlyosításért fellebbezett.

Hozzászólások