Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.15., péntek (Albert, Lipót)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • „Nem megyünk el árnyék nélkül” – így búcsúztak ovijuktól az autizmussal élő gyerekek

„Nem megyünk el árnyék nélkül” – így búcsúztak ovijuktól az autizmussal élő gyerekek

Offmedia- 2017.05.06. 08:56
3566
Hagyományteremtő céllal rendeztek családi délutánt a debreceni Kemény Zsigmond Utcai Óvodában, ahol a ballagó óvodások és családjaik faültetéssel és bográcsozással búcsúztak el egymástól és az intézménytől.
A debreceni Kemény Zsigmond Utcai Óvodában mintegy 10 éve foglalkoznak autizmussal élő gyermekekkel. Az intézménybe jelenleg 24 érintett kisgyerek jár, közülük most heten elballagtak, hogy szeptembertől iskolába menjenek.

Forrás:Kádár Lajos
Május 5-én, az esélyegyenlőség világnapján az oviban közös bográcsozást és faültetést szerveztek a szülők. Az utóbbi szlogenje így hangzik: „Nem megyünk el árnyék nélkül”, ami nem csupán a fára, hanem a gyerekekre és az ovira is vonatkozik: a szülők továbbra is szeretnék az intézménnyel tartani a kapcsolatot. „Nekem pedig szívügyem az autizmusban érintettek helyzete és szeretném, hogy egy olyan közösséget alkossunk amelynek tagjai számíthatnak egymásra” – tette hozzá az egyik szervező szülő, Sipos Zsuzsanna.

Forrás:Kádár Lajos
„Mint ahogy általunk ez a  facsemete is az óvodában növekszik tovább, úgy gyermekeink is nőnek, de egyéni bánásmódra és kellő  figyelemre van szükségük, hogy mire felnőttékké válnak, erősek , önállóak és egészségesek  legyenek. Ehhez gyermekeinknek szakemberekre van szüksége, gyógypedagógusokra, aki szakavatottak az autizmusban” – mondta az édesanya.

A programon részt vettek az Esélyegyenlőség megyei képviselői is, akikkel a szülők beszélgettek és tanácsokat is kaptak, biztosították számukra a további támogatást, amire a jövőben is nagy szükség van.

Nézd meg galériánkat is! (Kádár Lajos képei)

Hozzászólások