Keresés
-18O
Debrecen
2019.07.19., péntek (Emília)

Nyugdíjasokat oktattak bűnmegelőzésre a debreceni rendőrök

Helstáb Laura- 2016.09.14. 11:46
474
Hasznos tanácsokat kaptak a nyugdíjasok a visszaélések megelőzésére a debreceni rendőröktől.

Több idős ember esett trükkös bűnözők áldozatául az utóbbi időben Hajdú-Bihar megyében, ezért rendőrség a bűnmegelőzésről tartott előadást a Debreceni Nyugdíjas Egyesület heti összejövetelén. A mintegy 150 fős közönség bűnmegelőzési kisfilmeket tekinthetett meg, melyek bemutatták azokat a jogsértéseket, amelyeknek a korosztály tagjai áldozatul eshetnek.

Tóth István r. törzszászlós és Tóth Norbert r. zászlós körzeti megbízottak a szolgálatuk ellátása során tapasztalt bűnesetekről mesélve, gyakorlati példákon keresztül mutatták be, hogy idős emberként hogyan kerülhetik el az áldozattá válást.

Forrás:police.hu

Az elmúlt időszakban történt bűnesetek tanulságait levonva Dr. Juhász Zoltán r. alezredes elmondta a nyugdíjasoknak, hogy milyen lehetőségeik vannak az említett jogsértések megelőzésére.

Az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények jelentős részében az elkövetők igyekeznek a „kiszemelt” áldozat bizalmába férkőzni és felmérni az értékeit, majd valamilyen elterelő mozzanattal próbálják azokat megszerezni. Az ilyen nem kívánt események a kellő odafigyeléssel és az idegenekkel szembeni bizalmatlansággal megelőzhetőek.

(Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)

Hozzászólások