Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

Oktatási együttműködés Debrecen és egy kínai város között

Offmedia- 2017.05.02. 16:22
1014
Hivatalos látogatáson fogadta a kínai Hohhot város delegációját Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere kedden.
A találkozón a felek szándéknyilatkozatot írtak alá az öt éve megkötött oktatási együttműködés folytatására.

Barcsa Lajos alpolgármester nagyon hasznosnak ítélte a két város közötti kapcsolatot, amely segítségével 50 debreceni fiatal tanulhat kínai nyelvet a Debreceni Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumában.

A fotón balról jobbra: Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója, Barcsa Lajos alpolgármester és Zhang Yamin, a Belső-Mongólia Autonóm Tartomány oktatási osztályvezető-helyettese
Forrás:Miskolczi János
Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója azt mondta, hogy a szakgimnázium nyitott és innovatív környezetet biztosít a nyelvtanulás számára és az eddigi sikereken felbuzdulva szeretnék tovább folytatni a kínai nyelv oktatását az intézményben.

Zhang Yamin, Belső-Mongólia Autonóm Tartomány oktatási osztályvezető-helyettese dicsérte a kínai nyelv oktatásának színvonalát Debrecenben. A delegáció vezetője egyben arról tájékoztatta a vendéglátókat, hogy Belső-Mongólia Autonóm Tartomány idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját, és az ebből az alkalomból rendezett ünnepségekre meghívta a debreceni delegációt is.

Hozzászólások