Keresés
-18O
Debrecen
2019.03.23., szombat (Emőke)

Orbán politikailag megbukott a Jobbik szerint

Offmedia- 2016.10.07. 16:34
818
Orbán Viktor személyes kudarca az érvénytelen népszavazás, ezért a hitelét vesztett kormányfőnek le kell mondania – jelentette ki a népszavazást értékelő sajtótájékoztatóján a jobbikos Demeter Pál.
David Cameron az elbukott Brexit-népszavazás után lemondott, mert Európában így szokás – fogalmazott Debrecenben Demeter Pál, a Jobbik megyei frakciójának vezetője. Szerinte a miniszterelnök az elbukott népszavazással elveszítette nemzetközi tekintélyét, alkalmatlanná vált, hogy Magyarország érdekeit megfelelően képviselje az Unióban. „Orbán Viktor jogilag még ugyan Magyarország miniszterelnöke, de politikailag már megbukott” - mondta.

A frakcióvezető szerint „a kormány a bukott népszavazás után is folytatja kétkulacsos politikáját, eddig már 17 ezer migránsnak adott pénzért magyar állampolgárságot a letelepedési kötvény-biznisz jóvoltából”. Úgy véli, Orbán Viktor a menekültpolitikába menekült, mindent a bukott népszavazás kampányának rendelt alá. Ennek a korszaknak Demeter Pál szerint véget kell vetni, foglalkozni kell végre Magyarország legégetőbb problémáival is, úgy mint a tönkretett egészségügyi és oktatási rendszerrel, a magyar bérszínvonal emelésével, valamint a mindent elárasztó korrupcióval, húzta alá, majd hozzátette: ezért is indították útjára a Valódi Nemzeti Konzultációt.

Demeter Pál, Jobbik
Végül azt mondta, a népszavazásból minden idők legdrágább közvélemény-kutatása lett, „a Fidesz 15 milliárd forintból jutott arra a következtetésre, mint fél évvel ezelőtt a Jobbik: alaptörvény-módosításra van szükség, amely jogilag egy teljesen biztos, gyors és rendkívül olcsó megoldás”.

Hozzászólások