Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.22., péntek (Cecília)

Öt évet kapott a trafikrabló

Offmedia- 2017.01.12. 16:06
790
Tavaly májusban késsel kényszerítette ki az eladótól egy debreceni trafik bevételét.
S. Imre 5 évig a közügyeket sem gyakorolhatja és a büntetés kétharmad részének letöltése után szabadulhat feltételesen.

Emri Kinga bíró büntetőtanácsa az ügy első tárgyalási napján hirdetett ítéletet. A tényállás szerint S. Imre 2016. május 14-én barátaival érkezett Hajdúböszörményből Debrecenbe, ahol egy panzióban szálltak meg.  Másnap reggel a barátok hazamentek, és mivel a pénzük is elfogyott, S. Imre elhatározta, hogy bűncselekmény útján pénzt szerez.

Forrás:police.hu
A panzióban magához vett egy konyhakést, elindult Debrecenben alkalmas helyszínt keresni, de a pünkösdi ünnepek miatt szinte minden üzlet zárva volt. S.Imre azonban kifigyelte, hogy a Darabos utca elején található Nemzeti Dohánybolt nyitva van, és kevés a vásárló, így 10 óra 50 perc körüli időben bement a trafikba.

A dohányboltban rosszullétre hivatkozott, vizet kért az eladótól, megitta, majd leült a pult végében található székre, és kért még egy pohárral. Miközben az eladó a vizet engedte neki, a vádlott felállt, a zsebéből elővette a 6 cm pengehosszúságú kést, és azt jobb kezében tartva felszólította az eladót - „most add ide a bevételt!” kijelentéssel - a boltban található pénz átadására. Az eladó a kasszát kinyitotta, és az abban lévő 106 500 forintnyi papírpénzt odaadta a vádlottnak.

S.Imre arra is figyelmeztette a trafik eladóját, hogy ne nyomja meg a pánikgombot, és ne hívja a rendőröket, majd távozott. Egy non-stop üzletben a boltosokkal taxit hívatott, először Hajdúböszörménybe vitette volna magát, majd az útirányt módosította Hajdúnánásra. A rendőrség azonban Hajdúvidet elhagyva a taxit feltartóztatta, és a vádlottat elfogta. S. Imrénél a rendőrök a pénzt és a kést is megtalálták.


S. Imre a bíróságon teljes, minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett és elismerte bűnösségét. A vádlott bocsánatot kért a sértettől is, amiért megijesztette. S. Imre vallomásán túl a sértett és a tanúk vallomásai, valamint a biztonsági kamera felvételei és a helyszínen rögzített nyomok is egyértelműen a bűnösségét igazolták.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt kért.

A vádlott előzetes letartóztatásban maradt.

Hozzászólások