Keresés
-18O
Debrecen
2019.04.23., kedd (Béla)

Öten fogdosták a 14 éves lányt, de felfüggesztettel megúszták

Offmedia- 2016.06.14. 16:31
788
Mert határozott a jövőképük és bűntudattal küzdenek.
Jogerős ítéletet hozott a Debreceni Ítélőtábla, ahol felmentették azt az 5 fiatalkorút, akik szexuálisan molesztáltak egy 14 éves lányt egy órán keresztül. Mindezt felvették videóra, és több helyen is megosztották azt.

Az ügyet első fokon Nyíregyházán tárgyalták, ott mind az öt vádlott letöltendő börtönbüntetést kapott, innen került át az ügy Debrecenbe, ahol már felfüggesztettre enyhítették az ítéletet.

Fotónk illusztráció
Az egész még 2013-ban történt. Az öt fiatalkorú vádlott barátok voltak, akik Nyíregyházán egy zenés rendezvényre készültek. Egyikük szüleinek a lakásán voltak, ide hívták fel a 14 éves lányt. A lány úgy 1,5 deci vodkát ivott, amitől elkezdett szédülni, és védekezésképtelen állapotba került. A vádlottak ezt észlelték, felvitték a lányt a hálószobába, alsótestét lemeztelenítették, nemi szervét fogdosták illetve egyéb módon végeztek vele szégyenítő cselekményeket. A több mint egy órán át tartó cselekményük során két fiú több fénykép- és videofelvételt készített, megörökítve a pornográf tartalmú történéseket. Az egyik vádlott internetalapú zárt csoportot hozott létre és oda a felvételeket feltöltötte, illetve egymással kölcsönösen megosztották azokat. Este 10 óra tájban a vádlottak elmentek a rendezvényre, a lányt a lakásban hagytak aludni.

A lány a reggeli órákban ébredt fel, és állapota miatt még nem is emlékezett arra, hogy vele mit tettek. A vádlottak által külső személyeknek küldött képeket a városbeli diákok egymásnak küldözgették középiskolánként és középiskolák között. A lány néhány nappal később szerzett tudomást a felvételekről.

De miért mentették fel őket?

A bíró ítéletében azt hangsúlyozta, hogy a sértett magatartása meggondolatlan volt. A meggondolatlanság és a fiatalkor miatti kiforratlan személyiség azonban a vádlottakra is vonatkozik. A vádlottak valamennyien büntetlenek, rendezett családi körülmények között élnek, határozott jövőképük van. A vádlottak 7 hónapig voltak előzetes letartóztatásban javító intézetben és ez elegendő volt arra, hogy okuljanak a történtekből. Valamennyi vádlott bűntudattal küzd és a sértett sem kívánta, hogy a fiúk börtönbe kerüljenek.

Hozzászólások