Keresés
-18O
Debrecen
2019.07.17., szerda (Endre, Elek)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Pár hónap után összefirkálták az önkéntesek által felújított megállót

Pár hónap után összefirkálták az önkéntesek által felújított megállót

Offmedia- 2016.12.11. 04:46
2143
Debrecenben az Augusztánál néhány nappal ezelőtt összefirkálták a buszmegállót. A DERKE cselekedett és helyreállította azt.
Idén nyáron, július másodikán a Debreceni Nagyerdőért Egyesület és a Debreceni Hősök közreműködésével a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) felújította az Augusztánál lévő buszmegállót - közösségi finanszírozásból. A projekt "Az én megállóm" program keretében valósult meg, amelyben közösségi szolgálatot teljesítő diákokkal autóbusz-megállóhelyek utasváróinak festését a megálló környezetének rendbetételét vállalták még 2015-ben, idén pedig folytatták az önkéntes munkát.

Július 2-án önkéntesek újították fel a megállót az Augusztánál
Forrás:Facebook/DERKE
Ha úgy vesszük, egészen sokáig bírta a megálló, hiszen a Debrecenben Hallottam nevű Facebook-csoportba "csak" december 6-án került fel egy olyan fotó, amin az látszódik, hogy valaki összefirkálta a megállót. A poszt nagy vihart kavart, a többség felháborodott és elítélte a rongálást, volt, aki vandalizmusnak nevezte a firkát. Voltak azonban, akik nem értették, mi ezzel a probléma, többen úgy álltak hozzá a dologhoz, hogy ez nem is akkora baj és nem értették, miért kell erről egyáltalán beszélni, főleg úgy, hogy nagyobb problémák is vannak az országban. "Szerintem ezzel nincs is nagy baj. Megtörte a felület monotonitását, de nagy bajt nem csinált. A gond ott kezdődik, mikor szétverik a megállót" - írta az egyik hozzászóló.

És akkor december 10-én jött a DERKE, akik - ahogyan az elnökük, Jónás Zoltán fogalmazott - "beszéd helyett csak cselekedtek". A Facebook-oldalukra feltöltött fotók szerint hat perc alatt lefestették az összefirkált megállót. A kérdés csupán annyi, hogy most meddig bírják megállni anélkül, hogy ismét rárajzolnának valamit.

Valaki összefirkálta a felújított megállót. A DERKE ismét helyrehozta azt
Forrás:Facebook/DERKE

Hozzászólások