Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Por és zaj várható a Csapó utcán

Offmedia- 2016.05.09. 10:00
521
De legalább a tervek szerint haladnak a munkálatok.
Pénteken a sikeres nyomáspróbát követően megkezdődött a vízvezeték feletti földfeltöltés elkészítése. A vezeték feletti 1 méter vastag földfeltöltés megfelelő védelmet biztosít a vezeték környezetében folytatódó további munkáknak - közölte a Debreceni Vízmű Zrt.. A munkálatok ezen fázisában kijelenthető, hogy a csőtörés javítása befejeződött - fogalmaznak.

Ezt követően már csak a keresztező közműalagút javítása munkái, és a munkagödör feltöltése következett volna. A közműalagút látható szakaszainak visszabontása során, azonban az derült ki, hogy a műtárgy és a benne vezetett csövek állapota rövid időn belüli felújításra szorulnak.  A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. középtávú tervei szerint a felújítás időpontja 2018. év lett volna.  A jelenlegi állapotok, az önkormányzat útfelújítási terveit is figyelembe véve, arra a döntésre kellett jutnia az érintett cégeknek, hogy a felújítást előre kell hozni, és azt most kell megvalósítani a helyreállítási munkák során.

Forrás:instagram.com/offmediadebrecen/
A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. rekonstrukciós munkái során, a közműalagút előregyártott vasbeton födém elemeit fel kell szedni az út alatt teljes szélességben. A közműalagútban elhelyezett összes vezetéket, teljes hosszban ki kell cserélni és a közműalagút mindkét végfalát újra kell betonozni. A munkálatok során a közműalagút oldalfalából 30cm-es sávot le kell vágni, hogy a vasbeton szerkezet felett is útalapot lehessen készíteni, tehermentesítve a közműalagút födémszerkezetét, és megakadályozva az új aszfalt burkolat repedését.

Az előrehozott, jelentős mértékű rekonstrukciós munkák szombat délelőtt meg is kezdődtek, hogy az eredetileg tervezet ütemterv szerinti forgalom visszaállítási határidő ne szenvedjen jelentősebb csúszást. A tervek szerint a csővezetékek cseréje vasárnap estére elkészülnek, és hétfőn megkezdődhet a vasbeton műtárgy felújítása.

A hétfőn kezdődő munkák az eddigi munkáktól eltérően fokozott mértékű porral és zajjal járnak.

Hozzászólások