Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Próbára bocsátották a celebet Debrecenben

Offmedia- 2016.05.10. 16:41
530
A Törvényszék közokirat-hamisítás miatt ítélte el a Való Világ egykori műsorvezetőjét.
Jogerősen 1 év 6 hónap próbára bocsátásra ítélt a Debreceni Törvényszék egy nőt, Cz. Noémi Gyöngyit. A Bors tudni véli, hogy az illető nem más, mint Czifra Noémi (Nóci), a Való Világ debreceni születésű egykori műsorvezetője, 1992 és 1995 között a Csokonai Színház tagja.

Nócival szemben még 2012. december 8-án ittas járművezetés vétségének gyanúja miatt rendőri intézkedés történt Budapesten, az M0 autópályán. Ekkor bevonták a jogosítványát, de a rendőr az erről szóló szelvényt Nóci öntudatlan állapota miatt nem adta át.

Forrás:TV2/Aktív
Év végén a nő a derecskei okmányhivatalban jelentette be, hogy elhagyta a jogosítványát, és újat igényelt. 2013 januárjában meg is kapta a végleges iratot, tavasszal pedig, az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult eljárás során Czifra Noémi nem tett eleget a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság felhívásának, nem adta át az új jogosítványt. A rendőrök házkutatást is tartottak, de az sem vezetett eredményre. A nő később arra hivatkozott, hogy 2013 májusában barátja szétvágta a jogosítványt és a szemétbe dobta.

A Debreceni Törvényszék úgy ítélte meg, hogy a vádlott a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta akkor, amikor az új jogosítványát igényelte. A bíróság nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak azt, hogy a nő tudott arról, hogy a vezetői okmányát bevonták, miként azt sem, hogy a vádlott a médiában napvilágot látott híradásokat látta volna. Az, hogy a vádlott az okmány bevonásáról a rendőrségtől a mai napig semmiféle értesítést nem kapott, a vádlottat nem mentesíti a felelősség alól.

A másodfokú bíróság mindezek figyelembe vételével a vádlott esetében a szándékos elkövetés helyett a közokirat-hamisítás gondatlan elkövetését állapította meg.

Az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vád alól egyébként Czifra Noémit – bizonyítottság hiányában - 2014. júliusában jogerősen felmentette a Pest Központi Kerületi Bíróság.

Hozzászólások