Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Pünkösd előtt biztosan nem lesz rend a Csapó utcán

Offmedia- 2016.05.06. 13:11
355
Megérkezett Németországból a szükséges cső, de még egy ideig eltartanak a munkálatok.
A hétfői csőtörés után folyamatosan zajlanak a munkálatok, már a közműalagutat bontják Debrecenben a Csapó utcán - közölte a Debreceni Vízmű Zrt.. A bontási munkákat fokozott óvatosság mellett kellett végezni, mert a közműalagútban elhelyezett vezetékek, kábelek ideiglenes kihelyezésének időszükséglete, további napokat vett volna igénybe, ezért védelembe helyezésük mellett, történt meg a műtárgy bontása. A vasbeton szerkezet elbontása után csütörtök délelőtt lehetett a munkaterületet visszaadni a vezetéképítést végzők számára. Megkezdődött az eddig még fel nem tárt másik oldali törött csővég feltárása, a sérült csőszakasz eltávolítása, és a csőfektetéshez szükséges munkaterület előkészítése.

A csőfektetéshez szükséges felszíni előkészületek.
Forrás:Debreceni Vízmű Zrt.
Csütörtökön megérkezett Németországból az NA 600 méretű Polietilén cső, a szükséges csatlakozó idomokkal együtt, amit éjszaka építettek be. A Debreceni Vízmű Zrt. szakemberei a csővezeték csatlakoztatását elvégezték, és 22 órára sikerült az NA600 méretű vízvezeték folytonosságát helyreállítani. A munkálatok a mai napon pénteken a sérült vezetékszakasz mosatásával, fertőtlenítésével, és azt ezt követő feltöltésével folytatódik. A feltöltést követően a nyomáspróbát kell megtartani. A szivárgásmentesség biztos tudatában kezdődhet meg a vízvezeték földfeltöltése rétegesen tömörítve.

A csatlakozó idomok a helyükre kerülnek. Befejeződött a sérült csőszakasz kijavítása
Forrás:Debreceni Vízmű Zrt.
A munkagödör a pénteki napon nem tölthető fel teljes mértékben, mert a szombati napon folytatni kell a közműalagút további bontását, hogy minden instabil vasbeton szerkezet eltávolításra kerüljön az út alól. A tervek szerint a műtárgy bontási munkáinak végleges befejezése után a vasárnapi napon megkezdődik a keresztező közművezetékek, kábelek szükséges mértékű cseréje, védelembe helyezése, hogy a hétfői napon tovább folytatódhasson a helyreállítási munka. A munkagödör feltöltése és az útalap elkészítése pünkösd utánra fejeződhet be.

Hozzászólások