Keresés
-18O
Debrecen
2019.07.18., csütörtök (Frigyes)

Repülőbaleset: madárrajjal ütközött egy gép Debrecenben

Offmedia- 2016.09.19. 07:55
1172
Felszállás közben történt a baleset a Debreceni Repülőtéren.
Madárrajjal ütközött egy utasszállító repülőgép a Debreceni Repülőtéren felszállás közben vasárnap este - írja a Katasztrófavédelem. A felszállást sikerült megszakítania a gépnek és visszatérni a kifutópályára, így végül nem sérült meg senki.

A Wizz Air menetrendszerinti járata 169 utassal, valamint 4 csecsemővel és a 6 fős személyzettel a fedélzetén 17 óra 25 perckor kezdte meg a felszállást - mondta az Airport Debrecen Kft. forgalmi igazgatója. Gulyás Péter hozzátette: a gép Debrecenből London Luton repterére indult, amikor a kifutópályán egy átrepülő sirálycsapattal összeütközött. A pilóták az ilyenkor szokásos protokoll szerint vészfékezéssel megállították az Airbus 320-ast, majd a gép visszagurult a forgalmi előtérre, ahol az utasok kiszállhattak.

A debreceni hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral visszahűtötték, valamint hőkamerával átvizsgálták az intenzív fékezés miatt felhevült és füstölő futóműalkatrészeket. Az átvizsgálás során megállapították, hogy a gépben nem történt sérülés.

Hozzászólások