Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Részegnek nézte, árokba lökte a mozgássérült utast

MTI- 2016.07.28. 22:44
387
Feldühödött egy pécsi buszsofőr.
Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy pécsi buszsofőr ellen, aki egy mozgássérültre támadt - közölte a Baranya Megyei Főügyészség.

A buszsofőr tavaly decemberben a közlekedésben akadályoztatott - általa ittasnak hitt - sértettet nem akarta felengedni a buszra, annak ellenére, hogy a mozgássérült jelezte: nem ittas, hanem beteg - ismertette a vádhatóság.

A Baranya Megyei Főügyészség pécsi felújított székháza
Forrás:ugyeszseg.hu
Rövid szóváltás után a sofőr felengedte az utast, aki a végállomáson lefényképezte a busz rendszámát. A sofőr ezt számon kérve megpróbálta kicsavarni a mozgássérült kezéből telefonját, majd belökte őt a járda melletti öt méter mély, meredek árokba.

A buszvezető annak ellenére állt 5-10 percig az árok mellett, hogy a sértett jelezte neki: nem tud egyedül kimászni. A sofőr végül otthagyta őt, és az autóbusszal elment a helyszínről.

A különböző sérüléseket szenvedő sértettnek végül egy telefonon értesített ismerőse segített kimászni az árokból - áll az ügyészség közleményében.

Hozzászólások